Logo Boiron
Sarcina și homeopatia compatibile

Sarcina și homeopatia – sunt compatibile?

Sarcina
Este timpul pentru lectură: 4 min

În timpul sarcinii, anumite tratamente medicamentoase alopatice nu sunt recomandate, sau chiar contraindicate. Această perioadă vine adesea cu o serie de inconveniente, totuși, este util pentru viitoarele mămici să găsească o alternativă sigură pentru copilul lor și pentru ele însele. Homeopatia ar putea fi o terapeutică potrivită femeilor însărcinate pentru a trata un număr mare de probleme minore. Este, de asemenea, o soluție blândă care s-a dovedit a fi eficientă în pregătirea pentru naștere, pentru ziua cea mare și, de asemenea, după, pentru a ajuta recuperarea și alăptarea.

Homeopatie, pentru a trata disconfortul femeilor însărcinate

În timpul sarcinii, multe femei întâmpină probleme minore, dar care totuși reprezintă adevărate neplăceri: greață și vărsături în primele luni, probleme digestive, hipersalivație, afecțiuni ginecologice precum micoză sau mâncărime, constipație, cistită, diaree, hemoroizi, picioare grele, crampe, tulburări de somn, anxietate, dureri de spate, probleme ale pielii, creștere în greutate, căderea părului.

Pe lângă un stil de viață sănătos și o alimentație adecvată, homeopatia este o terapeutică fără efecte secundare pentru sănătatea bebelușilor și a viitoarelor mame. Chiar și în homeopatie, automedicația trebuie evitată și este important să consultați un profesionist din domeniul sănătății.

Homeopatie în ziua nașterii

Această terapeutică blândă nu pretinde că suprimă durerea, dar creează condiții bune pentru naștere.

Homeopatia poate juca, de asemenea, un rol important în reducerea stresului experimentat de viitoarele mămici. Teama de durere, de a nu putea expulza bebelușul și teama că bebelușul nu se va adapta bine, sunt toți factori care creează o stare de anxietate. Homeopatia acționează atât asupra durerii, cât și asupra stresului, doi factori strâns legați care se influențează reciproc. Prin reducerea stresului, terapia homeopatică permite, așadar, viitoarei mame să fie mai puțin sensibilă la durere.

Imediat după naștere, homeopatia poate ajuta mama să expulzeze placenta și să se recupereze din punct de vedere psihologic. Anumite medicamente pot fi prescrise pentru a grăbi vindecarea/cicatrizarea, mai ales în cazul unei epiziotomii.

Sarcina și homeopatia compatibile

Homeopatie, după naștere

Bebelușul a venit pe lume, dar pentru mamă începe perioada postpartum, faza de la naștere până la revenirea menstruației. Corpul trebuie să-și revină după sarcină și naștere, care au creat mari tulburări fizice și emoționale. Recuperarea din oboseală, reducerea sângerării, favorizarea vindecării dacă a existat o epiziotomie, lupta împotriva constipației, ameliorarea hemoroizilor care pot apărea ca urmare a presiunii exercitate în timpul expulzării, recâștigarea unui perineu tonifiat pentru a evita scurgerile urinare, pentru a opri baby blues… Fericirea de a fi mamă este grozavă, dar uneori este greu să uiți anumite inconveniente. Cu cât aceste disconforturi sunt tratate mai devreme, cu atât proaspăta mămică se poate bucura de naștere și se poate ocupa din plin de copilul ei.

Pentru mamele care nu doresc să alăpteze, există medicamente homeopatice pentru oprirea alăptării. Iar pentru cele care au optat pentru alăptare, homeopatia poate facilita fluxul de lapte și poate sprijini lactația în general. Bineînțeles, respectând indicațiile medicului: alăptarea frecventă, alăptarea la cerere, poziția bună a bebelușului etc.

Nu uitați că automedicația de orice fel trebuie evitată în această perioadă și că este imperativ să consultați un profesionist din domeniul sănătății înainte de a lua orice medicament.