Logo Boiron

Medicamente fabricate în Franța

Siguranța unei producții controlată local pentru a garanta produse de sănătate eficiente.

Siguranța unei producții controlată local

Pentru a garanta produse de sănătate eficiente, am decis să preluăm controlul deplin asupra procesului de fabricație.

Avem propriile noastre echipamente industriale pentru a ne adapta procesului unic de fabricație a medicamentelor homeopatice. Granulele și globulele noastre și alte medicamente homeopatice sunt fabricate la:

 • Messimy (Rhône),  
 • Montévrain (Seine-et-Marne) 

Unitățile noastre de producție sunt frecvent auditate de autoritățile de reglementare din întreaga lume, precum Agenția Națională de Securitate a Medicamentului și Produselor de Sănătate (ANSM) din Franța sau Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA.

Garanția materiilor prime de o calitate constantă

Medicamentele noastre homeopatice valorifică proprietățile terapeutice a mii de substanțe de diferite origini: vegetale, minerale / chimice și animale (de exemplu, venin). Pentru colectarea sau cultivarea lor, apelăm la fermieri, producători și culegători profesioniști, privilegiind circuitele scurte. Niciuna dintre plantele cultivate pe care le folosim nu conține organisme modificate genetic. De asemenea, pentru a asigura o trasabilitate perfectă a fiecărei materii prime, partenerii noștri sunt auditați în mod regulat.

O materie primă variată

 • Laboratoarele Boiron

  1020

  sușe autorizate în Franța

 • Floare

  51%

  din sușele noastre sunt de origine vegetală

 • Mineral

  29%

  din sușele noastre sunt de origine minerală și chimică

 • Animal

  20%

  din sușele noastre sunt de origine animală

Cules de arnica

Recoltări realizate respectând biodiversitatea 

Conform bunelor practici de colectare a sușelor vegetale definite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), se impune:

 • favorizarea perenității resurselor vegetale,
 • optimizarea trasabilității substanțelor vegetale,
 • și prezervarea mediului și a biotopurilor.

Acestea se aplică și în cazul culturii speciilor care nu există în stare sălbatică sau speciilor pe cale de dispariție din cauza cantităților utilizate.

Procesul de fabricație sub supraveghere strictă

La sosirea în centrele noastre, toate materiile prime sunt supuse unor controale de calitate riguroase. Aceste controale organoleptice, botanice și fizico-chimice sunt efectuate de profesioniști calificați. Este garanția utilizării sușelor, a apei și a aerului de cea mai bună calitate și perfect trasabile.

Pe tot parcursul procesului de fabricație, laboratoarele noastre de chimie, bacteriologie și botanică efectuează aproximativ 30.000 de controale pe an. Pentru a face acest lucru, ne bazăm pe cei 120 de farmaciști din Franța și pe propriile noastre laboratoare de analiză.