Logo Boiron
Copil înțepături insecte

Cum să ameliorezi starea copilului după înțepături de insecte?

Pediatrie
Este timpul pentru lectură: 5 min

Vara este un anotimp absolut grozav. Cel mai mare dezavantaj sunt insectele care atacă copilul.

Primul gest de făcut

Primul lucru pe care ar trebui să-l facem este să punem o compresă rece pe înțepătură pentru a nu se umfla. În plus, compresa rece are un efect anesteziant care va calma durerea și senzația de mâncărime.

Trusa de prim ajutor

Ați putea opta pentru homeopatie. Tratamentul este eficient și pentru un părinte este liniștitor să știe că nu există efecte secundare, somnolență sau riscuri de dependență. Medicamentele homeopatice ar putea reduce riscul de înțepături, calmează mâncărimea și pot trata înțepăturile care se infectează. Întotdeauna trebuie să cereți sfatul medicului sau farmacistului, care vă vor prescrie medicamentul homeopatic potrivit simptomelor.

Înțepătură

Mai bine să previi…

Este foarte important să încercați să preveniți înțepăturile de insecte, mai ales dacă locuiți într-o zonă aproape de o sursă de apă. Vă puteți instala plase de țânțari sau ați putea apela la homeopatie. Unele medicamente homeopatice ar putea fi utile în prevenirea mușcăturilor de țânțari.

Îmbrăcăminte adaptată

Înțepăturile de insecte tind sa se umfle. Pentru a preveni o reacție alergică, există soluții homeopatice în farmacii pentru a reduce edemul. Și pentru a evita atragerea țânțarilor, este recomandat să purtăm haine deschise la culoare, să preferăm mâneci lungi și pantaloni.

Dacă simptomele persistă și zona este foarte iritată, consultati farmacistul sau medicul care vă vor recomanda tratamentul adecvat.