Logo Boiron
Medicamente homeopatice unitare

Homeopatie personalizată

Medicamentele homeopatice cu nume comun pot trata aceeași afecțiune și diferite boli pot fi tratate cu același medicament.

În homeopatie, există două familii de medicamente.

  • Unele medicamente homeopatice nu au nici indicații terapeutice, nici posologie sau prospect. Motivul? În homeopatie, același medicament poate trata diferite boli (tulburări digestive și insomnie de exemplu) și aceeași afecțiune (răceala) poate fi tratată cu medicamente diferite, alese în funcție de pacient. Este la latitudinea profesioniștilor din domeniul sănătății să stabilească ce recomandă și cum.

Aceste medicamente fără indicație terapeutică se prezintă adesea în tuburi și doze (forme tradiționale în homeopatie) și sunt denumite prin numele lor de origine latină.

  • Alte medicamente homeopatice au o indicație terapeutică. Compoziția lor (o combinație de mai multe medicamente în majoritatea cazurilor), a fost dezvoltată pentru a trata o anumită problemă: răceli, tuse, bufeuri etc. Pe baza prospectului sau a ambalajului, pacientul poate ști în ce caz să ia medicamentul respectiv.

Aceste medicamente se prezintă sub formă de tuburi, doze dar și comprimate, geluri, unguente, siropuri, picături pentru ochi... Nu au o denumire latină, ci o denumire de marcă înregistrată a laboratorului.