Logo Boiron
Căldură estivală

7 sfaturi pentru a suporta căldura estivală în timpul sarcinii

Sarcina
Este timpul pentru lectură: 5 min

Bucuria unei sarcini poate trece rapid în planul secund atunci când termometrul se înroșește. Iată câteva recomandări pentru a tolera temperaturile în creștere.

Dacă ești însărcinată și simți că ți-e cald continuu, acest lucru este perfect normal. Sub efectul hormonilor de sarcină, poți avea bufeuri în primul trimestru. Senzațiile pot reveni în al treilea trimestru, mai ales odată cu creșterea în greutate. Sarcina necesită mai mult efort fizic, mușchii lucrează mai mult, inima depune și mai mult efort și căldura este mai puțin bine tolerată.

Din fericire, aceste câteva sfaturi ar trebui să vă ajute să vă simțiți mai bine.

Hidratați-vă în mod regulat

De obicei, se recomandă a se bea între 1 litru și 1,5 litri de apă pe zi. În perioadele de căldură excesivă, ar trebui să se consume cel puțin 2 litri de lichide, în cantități mici, pe tot parcursul zilei. Hidratarea este importantă, deoarece viitoarea mamă transpiră foarte mult.

Aerisiți casa

Ventilatorul este bun, dar nu este suficient. Este esențial să împrospătați aerul, dacă este posibil noaptea sau foarte devreme dimineața și noaptea târziu. În restul zilei, este mai bine să închideți obloanele și ferestrele, chiar dacă asta înseamnă să stați într-o cameră ușor întunecată. Și, imediat ce este posibil, încercați să lăsați lumina naturală să intre în cameră , pentru că avem nevoie de vitamina D.

Adoptați vestimentația adecvată

Când vă aventurați afară, înarmați-vă cu o pălărie. Folosiți cremă protectoare pe tot corpul pentru a evita insolația. Femeile însărcinate transpira mai mult, cu atât mai mult vara! Ar trebui să purtați haine din bumbac, deoarece pot să apară diverse micoze sau infecții ale tractului urinar, mai ales dacă nu vă hidratați suficient.

Ați putea alege homeopatia

În timpul sarcinii, ați putea apela adesea la homeopatie pentru a ameliora problemele cu retenția de apă și insuficiența venoasă. Medicamentele homeopatice ar putea fi utile pentru a ușura viitoarea mamă care este jenată de senzația picioarelor grele, mai ales seara, sau care suferă din cauza micozelor sau a constipației, ambele din cauza căldurii. Homeopatia intervine astfel pentru a reechilibra organismul.

Pentru un tratament personalizat, consultați medicul homeopat.

Mersul pe jos este bun pentru sănătate

Este greu să fiți motivați când soarele strălucește puternic, dar trebuie să faceți mișcare evitând orele de căldură intensă. Este imperativ să aveți un minim de activitate fizică. Este indicat să faceți o plimbare dimineața devreme, sau chiar seara când nu mai este atât de cald. Mergeți pe jos treizeci de minute, indiferent de distanță și viteză. Important este să aveți un ritm care să stimuleze circulația sângelui.

Femeie însarcinată vara

Alegeți spațiile mai răcoroase

Nu ezitați să faceți dușuri reci dacă este nevoie. Dacă este posibil, puteți merge la piscină, vă puteți plimba sau chiar puteți face mișcări ușoare pe marginea apei.

Răsfățați-vă picioarele 

La sfârșitul zilei, picioarele pot fi umflate. Puteți cumpăra geluri răcoritoare pe bază de plante, dar fără uleiuri esențiale. Nu uitați să masați în mod circular, de jos în sus. Efectul de drenaj va stimula microcirculația venoasă și va ameliora senzația neplăcută de picioare grele.