Logo Boiron
Messimy

O politică de mediu exigentă

Când vine vorba de proiectarea și funcționarea clădirilor noastre și a instalațiilor noastre industriale, sau de producția medicamentelor noastre homeopatice, controlul riscurilor și impactului asupra mediului este o problemă majoră pentru Laboratoarele Boiron. Pe lângă respectarea reglementărilor în vigoare, am adoptat o abordare de îmbunătățire continuă pe mai multe niveluri, pentru a reduce amprenta ecologică a activității noastre.

Prezervarea biodiversităţii

Medicamentele noastre homeopatice sunt fabricate în principal pe bază de substanțe de origine vegetală. Plantele sălbatice sunt recoltate de partenerii noștri în conformitate cu bunele practici stabilite de OMS. Specificațiile noastre impun promovarea durabilității resurselor vegetale, optimizarea trasabilității substanțelor vegetale, precum și conservarea mediului și a biotopurilor.

Limitarea consumului de apă

Pentru fabricarea produselor noastre, ne modernizăm echipamentele industriale ori de câte ori este posibil folosind soluții tehnologice menite să optimizeze fiecare litru de apă: monitorizarea consumului, eficientizarea proceselor de fabricație, investiții în tehnologii inovatoare etc.

Controlul consumului de energie

Soluțiile tehnice eficiente ne permit să integrăm noțiunea de economisire a energiei în toate proiectele de construcție sau înlocuirea instalațiilor tehnice: pompe de căldură, cazane în condensare, controlul temperaturii în spațiile de birouri etc.

Știați că ?

În toate țările în care operăm, am înlocuit toate vehiculele diesel cu vehicule curate, hibride, pe benzină sau electrice.