Îngrijire cu homeopatie
Homeopatia, un alt mod de a trata
Fiecare individ ar trebui să poată să se îngrijească fără a-și agresa organismul, fără să polueze și fără să-și facă rău. Această nevoie de eficacitate și naturalitate, împreună cu angajamentul față de mediu, se află în centrul viziunii noastre despre sănătate.
Producem medicamente homeopatice care sunt prescrise sau recomandate de profesioniștii din domeniul sănătății. Sunt potrivite pentru toți pacienții, de la cei mai mici până la cei mai în vârstă: femei însărcinate, copii, vârstnici etc.
Cu homeopatia, considerăm că fiecare persoană este unică.
Valérie Lorentz-Poinsot, Director General
Homeopatia: mai mult decât medicamente, un sistem de îngrijire
Terapeutica homeopatică este recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca sistem de îngrijire. Acesta implică medicamente homeopatice, profesioniști din domeniul sănătății și o filozofie de îngrijire construită pe următoarele baze:
- eficacitatea și siguranța medicamentelor homeopatice
- prevenția
- pacientul, ca actor al propriei stări de sănătate
- o abordare individualizată și personalizată a tratamentelor
O abordare globală a pacientului
Terapeutica homeopatică permite îngrijirea pacientului și a bolii acestuia, nu doar a bolii.
Tratamente homeopatice personalizate
Homeopatia este o terapeutică „individualizată”, deoarece consideră fiecare individ ca fiind unic, luând în considerare reacția sa individuală. Fiecare tratament homeopatic, chiar și la nivel simptomatic, poate fi astfel personalizat.
Pentru a vă îmbunătăți cunoștințele despre homeopatie, accesați FAQ:
- FAQ: Să cunoaștem mai bine homeopatia
- FAQ: Homeopatia, mod de utilizare
O terapeutică aparținând atât medicinei convenționale, cât și medicinei alternative
La fel ca medicamentele alopatice, medicamentele homeopatice sunt înscrise în Farmacopeea franceză și, respectiv, europeană din 1965 și 1995 și sunt, prin urmare, înregistrate ca medicamente de către agențiile de sănătate din numeroase țări.
Acestea sunt prescrise sau recomandate de profesioniști din domeniul sănătății, medici și farmaciști, care garantează pertinența tratamentului și siguranța pacienților.
Homeopatia face parte și din medicina alternativă. Ea tratează patologiile și simptomele printr-o abordare globală și/sau simptomatică. Ea are grijă de pacienți acționând pentru prevenirea patologiilor sau a recidivei patologiilor printr-un tratament de teren. În cele din urmă, îmbunătățește calitatea vieții pacienților prin îngrijirea de susținere a bolilor cronice grave, cum ar fi cancerul.
O terapeutică ce respectă organismul
Terapeutica homeopatică nu este „anti”. Tratamentele homeopatice nu intră în conflict cu fenomenele fiziologice. Dimpotrivă, le susțin. În același timp, ele răspund cererii tot mai mari a pacienților pentru natural: respect pentru fiziologie, absența moleculei chimice în doză ponderală și absența efectelor toxice asupra organismului.
Un răspuns la provocările de sănătate publică
Fiind o terapeutică de încredere, fără niciun risc pentru pacienți, homeopatia răspunde și provocărilor majore de sănătate publică definite de Organizația Mondială a Sănătății.
- Permite luarea de măsuri preventive în contextul a numeroase patologii.
- Contribuie la lupta împotriva rezistenței la antibiotice.
- Previne riscurile de interacțiune medicamentoasă legate de polimedicație.
- Limitează consumul excesiv de medicamente.
Respectând individul, homeopatia este și o alegere responsabilă la scara comunității.
Medicamente în conformitate cu protecția mediului
Fabricația medicamentelor homeopatice are un impact foarte limitat asupra mediului (Vezi politica de mediu a Boiron). În plus, spre deosebire de medicamentele convenționale, utilizarea medicamentelor homeopatice de către pacienți nu generează deșeuri care să fie eliminate prin stațiile de tratare a apei.
Tratamente care evită efectul iatrogen al tratamentelor chimice convenționale
Deși utile în tratarea anumitor patologii, medicamentele convenționale luate singure sau combinate pot avea efecte adverse nedorite mai mult sau mai puțin grave asupra sănătății pacienților și pot crea iatrogenie medicamentoasă (reacții adverse cauzate de medicamente).
Având în vedere compoziția lor, medicamentele homeopatice nu prezintă riscuri iatrogenice, motiv pentru care pot fi utilizate singure ca tratament de primă intenție, acolo unde este cazul, sau în combinație cu alte tratamente medicamentoase convenționale.
(1) NCCIH (Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă - SUA)