Logo Boiron
Cum să vă pregătiți și să vă recuperați după cezariană

Cum să vă pregătiți și să vă recuperați după cezariană?

Sarcina
Este timpul pentru lectură: 5 min

Operația de cezariană este uneori necesară pentru a da naștere unui copil. Dacă este programată, homeopatia ajută la calmarea anxietății înainte de ziua programării. De asemenea, ajută la calmarea durerii, grăbește vindecarea și facilitează recuperarea.

Cezariana

Această intervenție chirurgicală este uneori necesară pentru a facilita venirea pe lume a copilului.

Gestionarea anxietății

O viitoare mamă s-ar putea simți anxioasă la ideea de cezariană programată. Deoarece sarcina o împiedică să ia multe medicamente, homeopatia ar putea să o ajute să gestioneze acest stres fără a reprezenta un risc pentru sănătatea ei sau a bebelușului. Medicamentele homeopatice pot fi prescrise cu o săptămână înainte de data operației, sau punctual dacă este nevoie și chiar în ziua Z.

Recuperare după cezariana

Calmează durerea

După nașterea copilului și la revenirea din sala de operații, trebuie gestionate consecințele cezarienei, care încep cu cicatrizarea. Tratamentele homeopatice vor diferi în funcție de cicatrice, fie că este mare și este legată de o cezariană anterioară sau dureroasă la apăsare, de exemplu. Contracțiile postpartum sunt mai intense decât după o naștere naturală. Există medicamente homeopatice cu efect analgezic care pot fi luate de patru până la cinci ori pe zi până la ameliorarea simptomelor, fără riscul de supradozaj.

Un cocktail de emoții

Indiferent de tipul de naștere (naturală sau cezariană), mamele trec prin emoții pe care nu le pot gestiona întotdeauna. Și aici, homeopatia are un rol important și tratamentul va fi adaptat în funcție de starea mamei, dacă este furioasă pentru că a făcut o cezariană de urgență, sau dacă este tristă sau se simte singură.

Recăpătarea forței

După intervenție, homeopatia ar putea facilita recuperarea și ar putea ajuta la reluarea tranzitului. De asemenea, ar putea preveni anemia ușoară și constipația cauzată de suplimentele de fier.

Este importantă mobilizarea rapidă

Este importantă mobilizarea rapidă după întoarcerea din sala de operații. Cu cât se mobilizează mai repede, cu atât recuperarea fizică va fi mai bună și mai rapidă. Mama se poate ridica la aproximativ patru ore după cezariană, chiar dacă este puțin dureros. Se evită încordarea mușchilor abdominali, așa că ridicarea din pat se poate face prin întoarcerea pe o parte și ridicare încet pentru a se da jos din pat.

Întoarcerea acasă

La aproximativ cinci zile după cezariană, este timpul ca mama și copilul să revină acasă. Este necesar ca mama să-și reia activitatea fizică moderat și să se plimbe în fiecare zi. Atenție, trebuie să evitați sportul care mobilizează abdomenul. Mâncați fructe și legume pentru a ușura tranzitul.