Logo Boiron
Protecție împotriva insolației

Cum să tratezi insolația?

Viața de zi cu zi
Este timpul pentru lectură: 5 min

Deshidratare, creșterea temperaturii corpului, amețeli, dureri de cap. Pentru a preveni insolația, ar trebui să vă protejați și să vă hidratați. Și dacă, în ciuda acestor precauții, apare insolația, homeopatia ar putea fi o soluție pentru a atenua simptomele.

Cum să tratezi insolația?

Un pui de somn pe plajă care durează prea mult, un picnic prelungit la munte cu prietenii... Momente de relaxare care se pot încheia cu o insolație puternică, care nu ar trebui să-ți strice vacanța.

Insolație

Expunere îndelungată la soare

Atenție, insolația nu are nimic de-a face cu arsurile solare, acea arsură a pielii cauzată de razele UV. Insolația este rezultatul expunerii prelungite la soare sau la temperaturi ridicate. Copiii și bătrânii sunt deosebit de vulnerabili la aceasta. Insolația provoacă deshidratare, tensiune arterială scăzută și hipertermie, o creștere a temperaturii corpului. Agresat, corpul se luptă să-și regleze temperatura internă. Organele trimit apoi semnale de avertizare. Acestea sunt adesea amețeli, dureri de cap, uscăciune a mucoaselor și a pielii, o senzație de căldură pe față. Poate ajunge chiar și până la înțepenirea gâtului, creșterea ritmului cardiac sau chiar greață.

Un cuvânt de ordine: protecție

Pentru a evita această aventură nefericită, trebuie doar să urmați câteva reguli simple. În primul rând, beți apă în mod regulat, stați la umbră și evitați plimbările atunci când este foarte cald. De asemenea, nu vă uitați pălăria sau șapca (ca să nu mai vorbim de ochelari de soare), înainte de a vă așeza pe nisipul fin. Și dacă aveți chef să organizați un joc de volei pe plajă, evitați această activitate între orele 12:00 și 16:00.

Ameliorare prin răcorire

Dacă totuși suferiți de insolație, trebuie să acționați rapid. În primul rând, trebuie să vă dezbrăcați pentru a fi cât mai puțin acoperit. Apoi stați într-o încăpere mai răcoroasă și hidratați-vă des bând apă. De asemenea, puteți aplica comprese cu apă rece pe cap și gât. Acest lucru va scădea temperatura corpului.

Homeopatie

Recurgând la homeopatie, ați putea diminua efectele insolației, în special febra. Simptomele insolației sunt similare cu cele ale unei febre care crește brusc. Asemenea mamelor care își îngrijesc copiii cu febră*, am putea deci să luăm medicamente homeopatice indicate pentru febră.
Homeopatia acționează într-o manieră individualizată și țintită cu medicamente adaptate în funcție de senzațiile de căldură interne sau externe, precum înroșirea feței, a pielii și durerea (deseori pulsantă) de cap și diareea, care este adesea nocturnă. Atenție la hidratarea celor mai fragili (copii, bătrâni, gravide). În sfârșit, dacă insolația te slăbește atât de mult încât te simți amețit, dacă apar stări de greață și, în general, oboseală, atunci din nou, homeopatia v-ar putea fi de mare ajutor în ameliorarea acestor afecțiuni.

Tratamentul homeopatic va fi adaptat în funcție de simptome.

Dacă aveți îndoieli, nu ezitați să consultați medicul sau farmacistul. Ei pot reevalua situația și, dacă este necesar, tratamentul.
* În caz de febră mare se recomandă consultarea unui medic