Logo Boiron
Picioarele grele în timpul sarcinii

Cum să scapi de picioarele grele în timpul sarcinii?

Sarcina
Este timpul pentru lectură: 5 min

Mai frecvent spre sfârșitul sarcinii, senzația de picioare grele poate fi ameliorată prin compresie venoasă, mers pe jos regulat, băi pentru picioare, masaj, o bună hidratare...

Cum să scapi de picioarele grele în timpul sarcinii

Ești însărcinată și te dor picioarele? Nu-ți face griji, aceasta este o afecțiune foarte frecventă în timpul sarcinii.

Senzația de picioare grele este recurentă atunci când sarcina se încheie. În timpul sarcinii, volumul sanguin crește, uterul ocupă spațiu și pune presiune asupra sistemului venos. Trebuie să ținem cont și de lipsa de mobilitate, modificările hormonale și creșterea în greutate. Concret, la unele femei venele se dilată și devin fragile, în timp ce la altele apar furnicături sau chiar edem.

V-ați putea baza pe homeopatie

Homeopatia ar putea fi o soluție de încredere pentru ameliorarea de lungă durată a tulburărilor venoase la femeile însărcinate. Pot fi recomandate diferite medicamente homeopatice în funcție de afecțiuni: fragilitatea venelor mici, prevenirea durerii, reducerea senzației de picioare grele sau reducerea micilor echimoze. Această terapeutică homeopatică nu provoacă efecte secundare nici mamei, nici copilului.

Faceți mișcare

Sarcina necesită și menținerea mobilității. În mod ideal, o femeie însărcinată ar trebui să meargă 30 de minute pe zi pentru a-și activa circulația venoasă. Însă același efect l-ar avea și mersul la piscină: apa are un efect de masaj și răcorire asupra membrelor inferioare. Nu trebuie să înoți kilometri, poți doar să stai pe spate și să „pedalezi” sau să mergi în apă.

Picioarele grele în timpul sarcinii

Răcoriți-vă și apelați la masaj

Senzația de greutate este legată și de cea de căldură. Răcorirea este esențială, mai ales în timpul verii.

După duș, pentru un efect tonic, se recomandă masarea picioarelor de jos în sus cu un gel homeopatic din plante. Dacă este păstrat la frigider, efectul rece al gelului va fi și mai liniștitor.

Mâncați echilibrat

Dacă aveți tendința de a reține apă, cel mai bine este să vă abțineți de la a mânca prea multă sare. Problemele de circulație pot duce la constipație sau hemoroizi. Prin urmare, este mai bine să vă concentrați pe legume și fibre și să nu încetați să beți apă. Calitatea și echilibrul dietei sunt cele care vor limita retenția de apă.

Confortul hainelor

Un ultim detaliu important: uită de hainele strâmte și inconfortabile, vei avea destul timp să îți pui blugii skinny după naștere.