Logo Boiron
Alergie cutanată la soare

Cum să te protejezi de alergiile solare?

Dermatologie
Este timpul pentru lectură: 5 min

Alergiile la soare se manifestă prin inflamație, senzație de arsură, mâncărime și pustule mici pe piele. Alergiile solare pot fi evitate prin limitarea expunerii la soare. De asemenea, ele ar putea fi prevenite și tratate cu un tratament homeopatic potrivit.

Cum să te protejezi de alergiile solare?

Pielea ta redescoperă bucuriile soarelui, dar această expunere poate duce uneori la alergii.
Cum ai putea să scapi de aceste probleme?

Alergii solare

Cum se manifestă lucita estivală?

Lucita apare brusc de la prima expunere la soare. Când organismul atinge nivelul de toleranță la căldură, își mobilizează apărarea, ceea ce creează o reacție inflamatorie alergică. Putem simți inflamație, senzație de arsură, mâncărime, chiar și mici pustule. De obicei, lucita apare pe decolteu, față, vârful urechilor, umeri și interiorul antebrațelor, unde pielea este mai fină.

Cum să eviți acest tip de alergie?

Indiferent de tipul de piele, protecția solară este absolut esențială pentru a preveni deteriorarea celulelor pielii. Ideal ar fi evitarea soarelui, dar acest lucru poate fi complicat. Așadar, nu ne expunem între 12h și 16h când soarele este cel mai dăunător și folosim în mod regulat protecție solară cu indice 50. Pentru a minimiza deshidratarea pielii, trebuie să vă protejați cu o pălărie și un tricou și mai ales să vă hidratați. Poate fi luat în considerare și un tratament preventiv homeopatic.

Se poate preveni o alergie solară cu homeopatie?

Desigur, dar nu ar trebui să aștepți să pleci în vacanță. Ar trebui să începi tratamentul imediat ce se poate petrece mai mult timp afară. Și chiar dacă mergi în august, poți începe prevenția încă din iunie, nu există absolut niciun risc de dependență. Pe lângă crema de protecție solară, există medicamente homeopatice pentru persoanele care au tendința de a avea diverse reacții la soare și la sarea de mare. Ei pot începe tratamentul cu aproximativ opt zile înainte de plecare. În orice caz, nu ezitați să cereți sfatul medicului sau farmacistului.

Cum să tratezi lucita estivală?

Imediat ce apar simptomele, trebuie să stai la umbră și să te hidratezi. În homeopatie, există medicamente care ameliorează alergiile și altele care reduc senzațiile de edem sau arsuri, eritem sau prurit.

După duș, luați în considerare aplicarea unei loțiuni calmante și hidratante. Nu uita că pielea ta are nevoie de multă apă.

Homeopatia, utilizată complementar medicinei clasice, are rolul ei pentru un echilibru mai bun al sănătății.