Logo Boiron
bolile de piele

Psoriazis, eczemă... Cum acționează stresul asupra acestor boli de piele?

Dermatologie
Este timpul pentru lectură: 5 min

Psoriazisul și eczema sunt adesea declanșate de o stare de insatisfacție sau de stres. Aceste boli ar putea fi tratate de un medic homeopat, care se va concentra pe înțelegerea cauzelor lor, pentru a prescrie un tratament de fond adaptat.

De ce cauzează stresul probleme de piele?

Pielea este o reflectare a ceea ce se întâmplă „în interior”: dacă nu puteți verbaliza anumite lucruri, corpul dumneavoastră o va face pentru dumneavoastră. Iar atunci când o persoană este în dezechilibru, unul dintre primele organe afectate va fi pielea.

 Psoriazis eczema stres boli de piele Boiron

Care sunt bolile de piele legate de stres?

Psoriazisul, care seamănă cu eczema, dar cu plăci mai mari. Eczema este, de asemenea, modul în care corpul își exprimă starea de suferință. Și dacă se crede că suntem cu toții purtători de zona zoster și herpes, stresul poate fi un factor declanșator pentru aceste două boli.

Ce tratamente sunt indicate?

În primul rând, medicul trebuie să elimine o cauză patologică ( alergiile, de exemplu). Numai după această analiză se poate evoca o problemă de natură psihologică. Un medic homeopat nu este interesat de boală, ci de pacient. Scopul său este de a „reechilibra”persoana și, pentru a face acest lucru, va încerca să înțeleagă cum reacționează aceasta; este timidă, furioasă, emotivă?

Așadar, trebuie să tratăm stresul dacă vrem să vindecăm leziunile?

Exact. Medicul va prescrie mai întâi un medicament homeopatic de fond, câte o doză pe săptămână, sau la cincisprezece zile, pentru a echilibra pacientul, oricare ar fi simptomele sale. Aceste medicamente homeopatice vor răspunde la comportamente și vor fi diferite în funcție de situație. De exemplu, pentru psoriazisul declanșat în urma unui eșec pe care persoana nu l-a acceptat, sau pentru un pacient care reprimă totul și are nevoie să se relaxeze.

Medicul cu pregătire în homeopatie va trata și problemele fizice?

Acesta este cel de-al doilea nivel al tratamentului. Este vorba despre drenajul a două organe: ficatul și pielea. Se vor propune deci granule homeopatice diferite pentru tratarea acestor 2 organe. În cele din urmă, sunt luate în considerare simptomele. Tratamentul homeopatic va fi adaptat după cum eczema este uscată și sensibilă la frig, sau este umedă sau, eventual, este fisurată. După o lună de la începerea tratamentului, se evaluează evoluția bolii.

Ce se poate face, în plus față de tratamentul homeopatic?

În primul rând, este important să aveți o alimentație echilibrată, dacă este posibil bio, și să evitați stimulentele, cum ar fi alcoolul, cafeaua și ceaiul (chiar și ceaiul verde). De asemenea, este important să nu vă spălați prea mult (mai ales părul: de două ori pe săptămână este suficient), deoarece cu cât vă curățați mai mult pielea, cu atât mai multe probleme veți avea. În cele din urmă, menținerea unei activități fizice este esențială: ajută la eliminarea stresului și vă face să transpirați. Deoarece transpirația este bună pentru piele. În plus, vă recomand să evitați folosirea antiperspirantelor, care împiedică transpirația.

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului care vă va recomanda medicamentul potrivit