Cum să lupți împotriva hemoroizilor în timpul sarcinii?
Hemoroizii pot să apară în timpul sarcinii, creând disconfort și chiar durere.
Cum să lupți împotriva hemoroizilor în timpul sarcinii
După greață și insomnie, pe lista afecțiunilor de care pot suferi gravidele se adaugă hemoroizii, însă nu trebuie să se instaureze panica.
Un mare disconfort în timpul sarcinii
Mâncărime, dureri, arsuri, senzație de greutate, chiar și sângerare... Iată lista simptomelor cauzate de hemoroizi care apar adesea din cauza unei circulații sanguine perturbate în timpul sarcinii. Vasele se dilată mai ușor, mai ales în jurul rectului și anusului. Unii hemoroizi sunt asimptomatici, nu deranjează. În alte situații pot fi mai dureroși. Principalul vinovat este constipația. Între tranzitul perturbat și luarea unui substitut de vitamine precum fierul, constipația se poate accentua în timpul sarcinii și, în acest caz, hemoroizii vor fi mai dureroși. Greutatea abdomenului pe întreg perineul și abdomenul inferior nu favorizează circulația sângelui. Hemoroizii pot apărea oricând. Dacă circulația sanguină este responsabilă, ei pot apărea la sfârșitul sarcinii, dar atunci când sunt cauzați de constipație, se poate întâmpla încă din primele zile de sarcină.
Homeopatia în timpul sarcinii
Este dificil pentru o femeie să se trateze în timpul sarcinii, deoarece unele medicamente pot fi periculoase pentru ea și copil. Homeopatia ar putea fi o terapeutică potrivită, fără efecte secundare și fără interacțiune cu alte medicamente. Deci nu trebuie să vă faceți griji. Homeopatia ar putea acționa asupra diferitelor simptome precum durere, sângerare, mâncărime și alte furnicături. Tratamentul se ia atâta timp cât durerea persistă și se reduce când se ameliorează.
Apă, fibre și activitate fizică
În combinație cu homeopatia, există soluții pentru a evita această problemă dureroasă. Primul pas este să te asiguri că ai o dietă echilibrată, bogată în fibre, fructe și legume pentru a preveni problemele de constipație. Ca întotdeauna, hidratarea adecvată este esențială, este important consumul a 1,5 - 2 litri de apă pe zi. Hidratarea are multiple efecte benefice, deoarece înlesnește tranzitul intestinal pe lângă îmbunătățirea circulației sanguine.
În plus, practicarea activității fizice este esențială. Așa că trebuie să te plimbi, să înoți sau să alegi o activitate potrivită în timpul sarcinii.
Mai bine previi decât să tratezi
În homeopatie, medicul nu caută să trateze doar simptomele, ci și cauza problemei. Există tratamente eficiente pentru a îmbunătăți circulația venoasă și constipația. Se va adapta medicamentul dacă apare constipația în timpul sarcinii sau dacă viitoarea mamă avea deja tendința de a avea hemoroizi. Tratamentul homeopatic poate fi luat pe toată durata sarcinii sau chiar până la o lună după naștere până când simptomele se ameliorează. Există, de asemenea, medicamente homeopatice pentru îmbunătățirea circulației ca măsură curativă sau preventivă. Nu ezitați să cereți sfatul medicului sau farmacistului pentru tratamentul adecvat. Iar dacă hemoroizii persistă după nașterea bebelușului, este absolut necesar să consultați medicul.