Logo Boiron
 Schimbări de dispoziție la femeia însărcinată

Cum să faci față schimbărilor de dispoziție în timpul și după sarcină?

Sarcina
Este timpul pentru lectură: 5 min

Modificările hormonale, oboseala, creșterea în greutate, pot provoca tulburări de dispoziție. După naștere, se poate instala baby blues... Homeopatia ar putea însoți mama într-un mod delicat și individualizat timp de 9 luni.

Cum să faci față schimbărilor de dispoziție în timpul și după sarcină

Tristețe, euforie, iritabilitate... Pentru multe femei, sarcina este un lanț de emoții incontrolabile. Cum să înțelegem acest fenomen natural cauzat de un aflux de hormoni?

Totul sau nimic: impactul hormonilor

Ceea ce ți se întâmplă este confuz, dar destul de normal. Schimbările de dispoziție sunt legate de schimbările hormonale la începutul sarcinii, apoi de apariția treptată a estrogenului și progesteronului. Un cocktail exploziv care are loc în special în primul trimestru, o perioadă de oboseală fizică și tulburări psihologice. Hormonii nu sunt singurii vinovați. Anumite fenomene, cum ar fi creșterea în greutate sau oboseala, afectează și starea de spirit. Dacă acest haos emoțional se ameliorează în al doilea trimestru, în trimestrul al treilea revin impactul fizic al durerilor din sarcină, apropierea nașterii și oboseală mai accentuată care se adaugă fenomenelor hormonale.

Vorbește despre emoțiile tale fără rușine

O femeie însărcinată nu trebuie să îndure totul cu stoicism, este încurajată să-și exprime sentimentele. Pentru a evita să se simtă vinovată, trebuie să vorbească cu partenerul și familia ei despre cum se simte. Toate acestea o pot ajuta să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă.

Schimbări de dispoziție

Observă-te pentru a te trata

Pentru a gestiona schimbările de dispoziție, misiunea medicului homeopat este să găsească sursa problemei. Medicul homeopat poate prescrie medicamente care să ajute la tulburările de somn, anxietatea sau problemele fizice care pot crește de zece ori aceste schimbări de dispoziție. De exemplu, un pacient cu tendință agresivă se simte mai puțin bine seara. Îi pot fi recomandate medicamentele homeopatice adecvate înainte de cină și înainte de culcare. La sfatul medicului, le poate lua de mai multe ori pe zi în timpul zilei, fără niciun risc de supradozaj.

Baby blues după naștere

După naștere, numărul hormonilor scade în 48 de ore. Dispariția hormonilor placentari oferă o ușurare proaspetei mămici, dar dacă mama alăptează, apare hormonul oxitocina care provoacă o mare oboseală. Se adaugă impactul fizic al nașterii, primele zile cu bebelușul, vizitele la maternitate... Toate acestea o tulbură pe proaspăta mamă. Este o perioadă delicată, mama se poate simți deprimată, neînțeleasă, copleșită. Toate acestea pot dezvolta o depresie postpartum. Homeopatia ar putea să o ajute să gestioneze oboseala, să îmbunătățească recuperarea fizică, să susțină fluxul de lapte sau să gestioneze stresul. Ar putea apela astfel la utilizarea medicamentelor homeopatice.

Nu ezitați să cereți sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Terapeutica homeopatică știe, de asemenea, să privească problema în ansamblu. Se ține cont de relația mamă-copil. Dacă un bebeluș nu doarme, inevitabil acest lucru va avea un impact asupra stării mamei, așa că trebuie să tratezi copilul pentru a putea ajuta mama. Această terapeutică își are deci locul în cadrul medicinei, deoarece poate fi administrată sugarilor, cu condiția desigur ca granulele să fie diluate într-un biberon cu apă.

Cu spijinul familiei, proaspăta mămică va prelua noul rol cu ​​seninătate și încredere.