Logo Boiron
contracții uterine

Ce trebuie făcut în caz de contracții uterine în timpul sarcinii?

Sarcina
Este timpul pentru lectură: 5 min

Să ai contracții când ești însărcinată poate fi foarte stresant. Cu toate acestea, este un fenomen absolut normal.

La sfârșitul zilei, simt adesea dureri în partea inferioară a abdomenului. Sunt însărcinată în cinci luni: ar trebui să mă îngrijorez pentru că am contracții?

Contracțiile pot apărea destul de devreme în timpul sarcinii, uneori încă din luna a patra. Ele pot fi legate de stres, de activitate și de forma corpului. Este vorba despre o mișcare dureroasă înainte și înapoi în partea inferioară a abdomenului sau a spatelui, care durează aproximativ două minute. La atingerea stomacului, o bilă apare și dispare. Dacă aveți mai puțin de douăzeci de contracții pe zi, acest lucru este normal, mai ales seara. Se întâmplă pentru că activitatea din timpul zilei a stimulat uterul, acesta este puțin obosit și are tendința de a se contracta. Trebuie doar să vă întindeți și dacă durerea se atenuează în decurs de o oră, este doar o reacție la stimulii zilei. Dacă însă aveți contracții dureroase timp de două-trei ore, în ciuda odihnei, este mai bine să consultați un medic. Aveți grijă să nu le confundați cu durerile de ligamente sau cu probleme de constipație datorate unei dereglări a sistemului digestiv.

De fiecare dată când fac sport, am contracții. Ar trebui să mă opresc?

Orice sport care implică mușchii abdominali sau care are un impact asupra perineului nu este recomandat, deoarece mușchii abdominali trebuie să se relaxeze pentru a face loc uterului. Începând cu a paisprezecea săptămână de sarcină, trebuie să alegeți o activitate fizică adecvată, cum ar fi înotul (înotul nu necesită niciun sprijin pelvin) sau yoga sub supraveghere.

Cum se pot evita contracțiile?

Prin odihnă la sfârșitul zilei. Prin culcare. Și, de asemenea: evitați să purtați încărcături grele, feriți-vă de situațiile stresante și nu uitați să beți cel puțin 1,5 litri de apă pe zi, deoarece uterul este un mușchi care se contractă dacă este deshidratat.

Contracții uterine sarcină

Există un tratament fără riscuri pentru copilul meu pentru a calma contracțiile?

Dacă este vorba de contracții „reale”, medicul sau moașa va prescrie un medicament antispasmodic. În plus, homeopatia ar putea trata cauzele acestor contracții cu ajutorul unui tratament personalizat în funcție de situație. Tratamentul homeopatic va fi diferit după cum femeia însărcinată este anxioasă din cauza examenelor medicale sau în plin stres. Seara, pentru a dormi bine sau pentru a liniști o viitoare mamă care are nevoie să fie reconfortată, homeopatia este binevenită. Există, de asemenea, tratamente homeopatice pentru a preveni infecțiile vaginale, problemele de constipație sau cistitele recidivante care pot declanșa contracții. Lipsite de efecte secundare, medicamentele homeopatice pot fi administrate femeilor însărcinate fără efecte iatrogene asupra fătului.

Cu toate acestea, se recomandă să cereți sfatul medicului dumneavoastră sau al farmacistului pentru a obține un tratament personalizat, care să fie fără pericol pentru mamă și copil.

Pot lua avionul dacă am contracții?

Înaintea unei călătorii, cel mai bine este să consultați un medic pentru a verifica starea colului uterin. Este perfect posibil să călătoriți cu avionul până în a șaptea lună de sarcină, purtând ciorapi de contenție. În cazul în care călătoriți cu mașina, nu trebuie să faceți o călătorie lungă dintr-o dată și odihniți-vă bine.

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului care vă va recomanda medicamentul potrivit.