Logo Boiron
 tratați vânătăile și umflăturile unui copil

Cum să îngrijim vânătăile și cucuiele unui copil temerar?

Pediatrie
Este timpul pentru lectură: 5 min
Înapoi la articole

Cucuiele și vânătăile fac parte din procesul de învățare al vieții... Administrată preventiv, imediat după șoc sau la câteva ore după, homeopatia ar putea reduce apariția vânătăilor, limitează dezvoltarea cucuielor, ameliorează durerea și micșorează timpul de vindecare.

Tratarea vânătăilor și cucuielor unui copil

Nu trece o săptămână fără ca cei mici să vină acasă cu un cucui sau o vânătaie (ca să nu mai vorbim de hainele rupte).  

Vânatăi copii

Fiica mea de 13 luni începe să meargă, se lovește și cade foarte des. Ce ar trebui să fac pentru a ameliora durerea?

La copiii mici, învățarea mersului înseamnă adesea cucuie. În general benign, cucuiul este o reacție inflamatorie edematoasă. După șoc, se poate aplica ușor gheață pe zonă pentru a alina copilul. Pe lângă acțiunea sa antialgică, gheața va limita progresia umflăturii. Cremele sau gelurile homeopatice pot fi, de asemenea, folosite pentru a limita apariția unui cucui.

Când vine acasă de la judo, fiul meu are vânătăi. Este prea târziu pentru a-l îngriji?

Nu, deloc. Puteți acționa în primele 24 de ore de la producerea șocului. Dacă vă luați copilul la ora 17.00 și a avut un hematom dimineața, homeopatia l-ar putea alina chiar și la câteva ore după șoc. Iar dacă copilul dumneavoastră practică un sport violent, anumite medicamente homeopatice sau geluri folosite de sportivi ar putea fi administrate imediat după antrenament pentru a facilita recuperarea musculară. O bună hidratare și întinderea după un antrenament vor ajuta, de asemenea, la recuperare în caz de oboseală musculară.

copil activ vânătai

Fiul meu este un copil foarte activ și se învinețește ușor. Este nevoie să consult un medic?

Echimozele (o colecție de sânge cauzată de o lovitură sau de un șoc) fac parte din procesul de învățare al vieții, mai ales când copiii sunt mici. Nu este nevoie să vă faceți griji. Cu toate acestea, dacă vă îngrijorează hematoamele mari, repetate, nu ezitați să consultați un pediatru pentru a exclude o patologie mai gravă, cum ar fi tulburările de coagulare.

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului care vă va recomanda medicamentul potrivit.