Cum să scapi de răceală la copii?
Deși benignă, răceala obișnuită provoacă disconfort copilului... și părinților! Prevenirea ei presupune măsuri simple de igienă și un tratament probiotic care întărește sistemul imunitar.
Cum să ferești copilul de răceală
Sosirea toamnei coincide adesea cu răceli frecvente la copii și stres pentru părinți, care în unele cazuri chiar trebuie să își ia concediu pentru a avea grijă de ei. Iată câteva mijloace și tratamente preventive pentru a trata rinofaringita.
Răceala, o infecție comună, banală până la vârsta de 6 ani
Rinofaringita sau răceala obișnuită este o infecție care se manifestă prin febră moderată și secreții nazale. Benignă, este totuși o bătaie de cap pentru părinții ai căror copii răcesc foarte des. Până la vârsta de 6 ani, pediatrii consideră că rinofaringita nu este o boală, este o perioadă a imunității copilului.
Prevenția este fundamentală
Pentru a evita îmbolnăvirea, este recomandat să adoptați practici simple, dar eficiente în viața de zi cu zi. În primul rând, evitați poluarea interioară și exterioară. De exemplu, nu este bine să ieșiți la plimbare când este foarte cald afară din cauza nivelurilor ridicate de dioxid de carbon. Acasă se recomandă aerisirea camerelor în fiecare zi, aspirarea draperiilor, lenjeriile de pat și pernele, menținând în același timp temperatura camerei între 18 și 20 de grade. Umiditatea este, de asemenea, un inamic pentru că provoacă mucegai care poate deveni toxic prin moleculele pe care le secretă.
De asemenea, aveți grijă la variațiile de temperatură, chiar dacă asta înseamnă să dezbrăcați copilul de haina groasă, eșarfă și căciulă, imediat ce se urcă în mașină. Iar fumatul, chiar și cel pasiv, are un impact major asupra sănătății acestora. Fumatul ar trebui evitat în locurile în care va sta copilul, chiar și pentru scurt timp, cum ar fi mașina, deoarece fumul pătrunde în tapițerie.
Probioticele vă pot ajuta
Pentru cei mici am putea apela mai întâi la probiotice, aceste microorganisme vii care au un efect benefic asupra sănătății. Aceste bacterii bune sunt prezente în special în laptele matern și, de asemenea, în laptele pentru sugari. O răceală poate fi cauzată și de deficitul de fier la sugarii de 9 și 24 de luni, de unde și importanța unei alimentații sănătoase. Pentru copiii care merg la creșă sau la școală, comunitatea este un furnizor de rinofaringite din cauza spațiului închis și a supraaglomerării, mai ales iarna. Pentru a evita situațiile neplăcute, ar trebui să respectați măsurile de igienă, cum ar fi spălarea mâinilor, a dinților și a părului pentru a elimina bacteriile nocive și utilizarea șervețelelor de unică folosință.
Pentru fiecare simptom, un tratament adaptat
Pe lângă probiotice și igienă, și homeopatia ar putea trata răcelile copiilor. Tratează ansamblul simptomelor observate, indiferent de vârsta tânărului pacient. Fie că este vorba de o secreție nazală apoasă, iritantă, cu roșeață în jurul nasului, de o secreție gălbuie sau verzuie cu cruste, homeopatia oferă multe posibilități terapeutice de tratare a pacientului. Rinofaringita se poate complica la copiii mici, ducând la infecții ale urechii sau amigdalită care poate fi bacteriană. Acela este momentul în care medicul poate prescrie antibiotice.