Logo Boiron
Durerea de dinți la copii

Cum să ameliorați durerea de dinți la copii?

Pediatrie
Este timpul pentru lectură: 5 min

Această perioadă adesea dureroasă poate antrena simptome foarte diferite: diaree, fese roșii, sângerare ușoară a gingiilor... Pentru a ameliora durerea bebelușului când îi apar dinții, îi puteți masa gingiile și puteți recurge și la un tratament homeopatic.

Durerea de dinți la copii

Apariția primului dinte este un eveniment demn de o ședință foto. Cu toate acestea, această perioadă de dezvoltare este adesea dureroasă pentru copiii mici și stresantă pentru părinții care se simt neputincioși. Din fericire, există metode de reducere a suferinței copilului.

Erupție dentară

Diferențierea între dentiție și erupție dentară

20 este numărul de dinți de lapte care vor deschide calea pentru dinții permanenți și care neliniștesc copilul pentru o perioadă de timp. Un proces care este împărțit în două faze. Prima este dentiția responsabilă de disconfortul cauzat. Începe atunci când copilul salivează încă de la 1 lună. Această primă dentiție durează până la aproximativ 3 ani. În jurul vârstei de 6 ani urmează o perioadă de răgaz, este perioada apariției celor patru molari. O erupție dentară durează de la 2 zile până la maximum 10 zile. Dintele iese în sfârșit și gingia este foarte tare. Atunci când dintele nu vrea să iasă, poate apărea chiar o echimoză.

Ameliorarea durerii: pentru fiecare pacient o metodă

Când vine vorba de găsirea de soluții pentru alinarea suferinței, fiecare copil are preferințele lui. Ceea ce este eficient pentru un copil nu va fi neapărat eficient și pentru alți copii, așa că părinții vor încerca diferite tehnici. Se poate încerca inelul de dentiție, altor copii le place să li se maseze gingiile cu degetele, unii se masează singuri.

Homeopatia, o metodă care poate ajuta

Ca pentru toate patologiile, medicina homeopată intervine în funcție de simptomele descrise. Poate ajuta la prevenirea durerii la bebelușii cu vârsta de 0-12 luni la fel de bine precum poate gestiona crizele de erupție dentară. Deoarece unii copii sunt mai mult sau mai puțin sensibili la durere, medicamentele sunt diferite. Printre altele, homeopatia ar putea alina un copil anxios care nu doarme noaptea și care se calmează doar în brațe sau în mașină. De asemenea, medicul poate recomanda tratament unui sugar care suferă de diaree acidă cu fese foarte roșii sau unuia care are diaree galbenă fără iritații. Homeopatia ar putea ajuta un copil care saliveaza foarte mult și căruia îi sângerează ușor gingiile. Nu ezitați să consultați un farmacist sau un medic homeopat care vă vor putea sfătui asupra tratamentului de urmat.