Logo Boiron
Ajuta copilul sa doarma

Cum îmi pot ajuta copilul să aibă o noapte liniștită?

Pediatrie
Este timpul pentru lectură: 5 min

Dificultate la adormire, coșmaruri, somnambulism... Tulburările de somn afectează și copiii. Pe lângă mici măsuri simple, homeopatia oferă tratamente personalizate care îi pot ajuta pe cei mai mici să aibă un somn bun.

 Copil noapte bună

Înainte de a trata, găsiți cauza

În 2017, Jurnalul European de Dezvoltare a Copilului a publicat un studiu intitulat „Tulburări de somn la bebeluși și copii mici” care a indicat că insomnia din copilărie afectează între 20 și 50% dintre copiii din țările occidentale. 75% dintre aceste tulburări sunt legate de cauze comportamentale. Pe scurt, copiii dorm noaptea în funcție de cum le-a fost ziua. Prin urmare, înainte de a trata simptomul, trebuie să găsim motivul.

Homeopatia, o soluție pentru cei mici

Particularitatea sa este de a recomanda medicamente în funcție de simptomele prezentate de copiii mici.

Medicamentele homeopatice acționează pentru a reduce următoarele simptome: dureri de stomac, dificultăți la adormire și nevoia de a urina frecvent.

Dacă insomnia are ca rezultat diaree emoțională și aerofagie sau chiar anxietate cu nod în gât, constricție în piept și dorință de a plânge, homeopatia își are locul și aici!

Aceste mici granule, diluate în puțină apă, îi pot calma pe cei care plâng sau tresar în timp ce dorm și se trezesc brusc descriindu-și coșmarurile.

Tratamentul homeopatic ar putea fi eficient și pentru un copil care suferă de terori nocturne însoțite de somnambulism și care își mișcă constant picioarele și mâinile în somn.

Tratamentul trebuie administrat la culcare și repetat noaptea dacă este necesar. Este suficient să i se dea micului pacient granulele și să le lase să se topească în gură. De asemenea, granulele pot fi diluate în puțină apă.

Bune practici care ajută somnul


Înainte de a ne alarma în legătură cu orice patologie, trebuie să începem prin a oferi copilului cel mai bun mediu posibil pentru un somn liniștit. Iată câteva sfaturi care sunt foarte ușor de aplicat, cu răbdare, dar care este posibil să nu funcționeze neapărat din prima noapte:

  • Aerisiți camera timp de 15 minute dacă este posibil, chiar și iarna.
  • Verificați temperatura camerei care trebuie să fie între 18 și 20 de grade.
  • Nu priviți la televizor sau calculator înainte de culcare deoarece este afectată calitatea somnului.
  • Respectă un ritual. După o zi agitată, o baie ar fi potrivită pentru relaxarea copilului. Ritualul continuă prin citirea unei povești. Această rutină are efecte liniștitoare pentru copil.
  • Evitați să vă culcați copilul în patul matrimonial.
  • Respectați pe cât posibil ora de culcare.
  • Încercați să luați cina devreme, servind o masă ușoară.

Aceste informații sunt câteva exemple, sunt posibile și alte soluții. Trebuie consultat un profesionist din domeniul sănătății pentru un tratament individualizat, dacă este nevoie.