Logo Boiron
Care sunt bolile din timpul iernii care s-ar putea trata cu homeopatie

Care sunt bolile din timpul iernii care s-ar putea trata cu homeopatie?

Viața de zi cu zi
Este timpul pentru lectură: 6 min

Răceli, dureri de gât, stări gripale, tuse... Afecțiunile din timpul iernii îi afectează pe cei mici și pe cei mari. Acestea ar putea fi oprite și tratate cu ajutorul homeopatiei.

rol prescripție farmacist

Cum ar putea fi definit rolul farmacistului?

Farmacistul trebuie să-l asculte pe pacient, pentru că sfatul este esența meseriei de farmacist. Dacă un pacient suferă de simptome acute, misiunea farmacistului este de a-l alina, de a stopa simptomele sau de a-l trimite la un alt specialist dacă este necesar. Dincolo de tratamentele propuse, farmacistul are un rol important și în ceea ce privește prevenția.

Care sunt recomandările unui farmacist pentru a evita bolile din timpul iernii?

Pentru a reduce transmiterea virusurilor, se recomandă un gel hidroalcoolic antiviral, antibacterian sau antifungic. Dar cel mai bun mod de a evita îmbolnăvirea este de a lua măsuri preventive. Pentru a vă înarma împotriva virusurilor gripale, a rinitelor și a tuturor bolilor din timpul iernii, homeopatia oferă o gamă largă de medicamente.

Ce patologii afectează copiii în această perioadă?

Există o mulțime de copii care au rinită recurentă. Nasul este înfundat, curge mult, copilul strănută, are dureri de cap și este obosit. De asemenea, este sezonul durerilor de gât. Micul pacient simte o senzație de furnicături, are dificultăți la înghițire, durerea la deglutiție poate iradia înspre urechi. Mai există și bronșita, caracterizată printr-o tuse profundă, dureri în piept, oboseală generală cu frisoane, dureri de cap, curbaturi și un început de expectorație. A nu se confunda cu bronșiolita, o infecție exclusiv virală care infectează bronhiile terminale mici și bronhiolele bebelușilor. Se constată tuse și o dificultate în expectorație și respirație, febră, oboseală și stare generală de rău din cauza congestiei. Pentru bronșită și bronșiolită, se recomandă consultarea unui medic care va pune un diagnostic precis pentru a evita riscul de complicații.

bolile din timpul iernii homeopatie

Cum am putea să tratăm aceste boli cu homeopatie?

Pentru aceeași boală, simptomele pot fi diferite pentru fiecare pacient. Homeopatia ține cont de aceste specificități, ceea ce permite recomandarea unui medicament adaptat: de exemplu, o tuse care este mai probabil să apară în poziție culcată sau care este agravată la frig. De asemenea, este foarte importantă reactivitatea părinților: în homeopatie, este necesar să se acționeze cât mai curând posibil pentru a stopa boala, cu prize din oră în oră și spațiate în funcție de ameliorare.

De ce suferă adulții în timpul iernii?

Ca și copiii, adulții sunt și ei afectați de durerile de gât. Medicina clasică propune pastile antiseptice care acționează în mod global. Homeopatia, pe de altă parte, va diferenția simptomele (furnicături, arsuri, dureri) și va oferi o soluție personalizată. Anotimpul este, evident, propice și pentru gripă. Pacientul are febră, nasul înfundat, o oboseală intensă și bruscă, dureri de cap, curbaturi cu dureri articulare și musculare puternice, frisoane, tuse. Dacă tratamentul este început din timp, homeopatia ar putea ajuta la combaterea mai grabnică a simptomelor și la o recuperare mai rapidă. Traheita este frecventă în această perioadă. Este o inflamație a traheei, adesea virală, care provoacă o tuse iritantă, în chinte, foarte obositoare, cu răgușeală și furnicături. 

Există, de asemenea, valuri de gastroenterită, pacientul suferă de pierderea poftei de mâncare, de crampe abdominale, de greață cu sau fără vărsături și de o slăbiciune generală semnificativă. În plus față de un medicament clasic împotriva vărsăturilor care calmează greața, homeopatia ar putea fi folosită și pentru a trata starea generală de rău care însoțește gastroenterita. Este important de reținut că, pentru a stopa toate aceste patologii acute, este necesar să se ia tratamentul cât mai curând posibil. Iar dacă simptomele persistă și după 48 de ore, se recomandă pacientului să se consulte cu medicul curant.