Cum să gestionezi trecerea la ora de iarnă?
Trecerea la ora de iarnă nu este lipsită de consecințe asupra corpului nostru, asupra ritmului nostru de viață și asupra moralului nostru. Iată câteva recomandări ușoare pentru a aborda această perioadă cu calm.
Un ceas biologic modificat
Pentru unele persoane, trecerea la ora de iarnă înseamnă să mai dormi o oră, altora le pare rău să vadă că soarele apune după ce copiii iau gustarea. Dincolo de zilele care se scurtează, trecerea la ora de iarnă implică și dificultăți de adormire, tulburări hormonale, apetit și tulburări de dispoziție. Pe scurt, un program neplăcut dar nu imposibil de depășit.
Totul ține de pregătirea pentru această schimbare
Pentru a întâmpina ora de iarnă, trebuie să te pregătești ca un sportiv înainte de un eveniment: te pregătești treptat pentru a evita o surpriză neplăcută în ziua cea importantă. Cel mai simplu truc este să decalezi orele de trezire și de culcare cu 15 minute, cu trei zile înainte de data fatidică. Dacă întâmpinați probleme în a vă adapta la acest nou ritm, ați putea lua magneziu sau homeopatie pentru a gestiona problemele de somn, de exemplu.
Copiii în primul rând
Din nou, este important a se anticipa cu blândețe. De la vârsta de șase luni, programul unui copil este foarte sensibil. O oră de întârziere reprezintă așadar o răsturnare semnificativă a acestui ritm. Cu patru zile înainte de schimbarea orei se recomandă schimbarea treptată a orei de masă cu 15 minute, precum și a orelor pentru trezire și culcare.
Vitamine și mici pauze
Perspectiva următoarelor luni de iarnă, cu vreme mohorâtă și zile scurte, poate declanșa o depresie sezonieră. Pentru a contracara această indispoziție, profitați de soare imediat ce apare sau încercați, de exemplu, terapia cu lumină. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie și vitamina D, cunoscută sub numele de vitamina soarelui. Dimineața, vitamina C vă poate întări și sistemul imunitar. Alternativ, medicul sau farmacistul vă pot sugera un tratament homeopatic preventiv împotriva bolilor infecțioase de iarnă.
Atenție, doar pentru că iarna se instalează, nu înseamnă că trebui să neglijezi hidratarea.