Logo Boiron
Naștere liniștită

Cum să fii liniștită înainte de naștere?

Sarcina
Este timpul pentru lectură: 5 min

Nașterea poate fi o sursă de anxietate. Această teamă poate fi ameliorată datorită unei bune anticipări: pregătirea pentru naștere, organizarea pregătirilor, ascultarea corpului...

Pregătește-te bine pentru naștere

Nașterea este o etapă care poate speria viitoarele mămici (și tații!). Însă femeile trebuie să-și pregătească corpul și mintea pentru acest moment unic.

Alegerea maternității

Te-ar ajuta mult să notezi criteriile despre cum ar arăta maternitatea ideală pentru tine. Te simți mai în siguranță într-un spital mic sau într-un spital mai mare, unde există aparatură pentru sarcinile cu risc crescut sau nou-născuții cu probleme medicale? Nu ezita să discuți cu medicul ginecolog pentru a-i spune ce ți-ai dori. Vizitează mai multe maternități și abia apoi hotărăște.

Anturaj

Protejați-vă și alegeți-vă bine anturajul

Este esențial să evitați persoanele, emisiunile sau forumurile care provoacă anxietate. Homeopatia poate ameliora anxietățile cu tratamente foarte individualizate. Dacă o femeie are simptome dureroase sau anxietate în timpul sarcinii, colul uterin se poate contracta involuntar. Alte femei au trac, tremură sau se tem să meargă la maternitate atunci când este momentul. Atunci când identifică acest tip de teren, medicul poate prescrie un tratament adaptat pentru a evita spasmele și problemele psihosomatice pe parcursul lunii a 9-a.

Pregătiți-vă corpul

Medicul v-ar putea propune un tratament homeopatic încă din timpul lunii a 9-a sau la începutul travaliului dacă contracțiile nu sunt eficiente. Homeopatia ar putea reduce durerea, ar pregăti colul uterin pentru contracții pentru a reduce riscul de travaliu prelungit sau de travaliu fals.

Nu ezitați să cereți sfatul medicului dumneavoastră.

Ziua Z

În sala de travaliu, homeopatia ar putea juca un rol important. Nu există protocol pentru naștere, tratamentele diferă în funcție de pacientă și de cum se simte. Dacă este o cezariană programată, s-ar putea prescrie cu o zi înainte un medicament homeopatic preoperator și altul pentru ameliorarea anxietății mamei.Dacă nașterea este declanșată, tratamentul ar putea regulariza contracțiile. Dar oricare ar fi situația întâlnită, principiul homeopatiei se bazează pe diferența dintre indivizi. Deși mecanismul de naștere este același, fiecare pacientă este diferită, iar homeopatia permite ca aceste diferențe să fie luate în considerare. De aici și importanța contactării unui profesionist din domeniul sănătății cu competență în homeopatie care să vă poată sfătui cu privire la tratamentul adecvat.