Logo Boiron
Cum să faci față bolilor sezonului

Cum să faci față bolilor sezonului rece în timpul sarcinii?

Sarcina
Este timpul pentru lectură: 5 min

Răceli, gastroenterite, tuse... viitoarele mămici sunt mai sensibile la afecțiunile sezoniere. Anumite medicamente alopatice fiind de evitat, ar putea apela fără teamă la homeopatie, care previne și tratează numeroase boli, fără risc pentru ea și pentru bebeluș.

Cum să faci față bolilor sezonului rece în timpul sarcinii

Mai sensibile decât de obicei, gravidele se tem de iarnă și de posibile răceli în această perioadă, amigdalite, gastroenterite etc. Dar cum să te îngrijești când o multitudine de medicamente sunt interzise timp de nouă luni?

Bolile sezonului rece la femeia însărcinată

Îngrijirea este posibilă

În timpul sarcinii, sertarul cu medicamente al viitoarei mame se golește vizibil. Într-adevăr, un număr mare de medicamente precum antiinflamatoarele și anumite antibiotice nu sunt recomandate sau chiar interzise. Doar în cazurile de febră sau de risc de infecție bacteriană medicul poate alege să prescrie antibiotice. O alternativă eficientă și fără efecte secundare pentru mamă și copil ar putea fi homeopatia. Lipsite de toxicitate chimică, medicamentele homeopatice nu au efecte secundare și sunt o soluție ideală pentru tratarea bolilor acute specifice iernii precum răceala, gastroenterita sau amigdalita.

Regula de aur: consultul

În timpul sarcinii, o femeie este mai susceptibilă la infecții care pot interfera cu copilul ei. De la primele simptome, homeopatia ar putea trata rapid problemele virale și ar preveni complicații precum pneumonia de exemplu. Este absolut necesar ca viitoarea mamă să consulte un profesionist din domeniul sănătății atunci când este nevoie. Nu se recomandă automedicația unei femei însărcinate. Homeopatia nu este periculoasă, dar trebuie folosită cu atenție. Un specialist în domeniul sănătății îi poate recomanda medicamentele adecvate care vor face ca simptomele să dispară mai repede, fără nici un impact asupra sănătății bebelușului.

Trusa homeopatică de prim ajutor

Iarna este în special sezonul gastroenteritei, care tulbură viața de zi cu zi. În cazul unei epidemii și la primele simptome, se recomandă diverse tratamente homeopatice pentru a calma efectele diareei, ale intoxicațiilor alimentare și pentru a reduce oboseala legată de deshidratare. Dacă au trecut 24 de ore fără nicio ameliorare, trebuie consultat un specialist, pentru că spre finalul sarcinii, indigestia poate ascunde probleme veziculare.

Cine spune iarnă, spune dureri de gât în ​​mod repetat. Corzile vocale ale unei femei însărcinate sunt mai fragile. Dacă nu există inflamație, medicul poate prescrie homeopatie pentru a calma durerea. El poate recomanda, de asemenea, tratament pentru a trata febra.

Homeopatie pentru a preveni

Homeopatia joacă un rol major în prevenirea bolilor de iarnă prin tratamente de fond. Pe de altă parte, nu înlocuiește vaccinul antigripal care este recomandat femeilor însărcinate.

O chestiune de bun simț

În perioada unei epidemii, nu uitați să aerisiți casa, chiar dacă este frig. Spălați-vă pe mâini în mod regulat și folosiți batiste de hârtie. Purtați mască dacă este necesar. Cel mai important, o femeie însărcinată ar trebui să se asculte pe ea însăși. Dacă nu se simte bine, trebuie să consulte de urgență medicul curant.