Logo Boiron
nuit dormir enceinte homéopathie

Cum să dormi bine spre finalul sarcinii?

Sarcina
Este timpul pentru lectură: 5 min

Spre sfârșitul sarcinii, viitoarea mamă se poate confrunta deseori cu tulburări de somn: anxietate, disconfort, nevoia frecventă de a urina... Pentru a remedia acest lucru, există sfaturi foarte simple care, cuplate cu un tratament homeopatic adecvat, pot calma aceste tulburări.

Cum să dormi bine spre finalul sarcinii

Anxietatea cauzată de naștere, disconfortul unui corp greu, nevoia continuă de a urina... Nu este un secret că o femeie însărcinată are nopți agitate în ultimele luni de sarcină. Și, din păcate, nu există încă o soluție rapidă care să o ajute pe viitoarea mamă să doarmă opt ore continuu.

Respectă-ți ritmul biologic

Sarcina corespunde unui ciclu fiziologic specific. Pentru a evita acumularea unui deficit de somn, este indicat să mergi la culcare când apare oboseala, mai ales seara când s-ar putea să vrei să stai treaz până târziu.

Luați în considerare și homeopatia

Este posibil însă, în urma unei anamneze detaliate, să se analizeze mai întâi tulburările de somn ale pacientei. Este insomnie sau trezire nocturnă? Scopul este de a înțelege mai întâi motivele apariției simptomelor și apoi de a prescrie un tratament adecvat. Există un medicament homeopatic care răspunde anxietății cauzate de ideea de naștere pentru acele femei care nu pot dormi pentru că le este teamă să nu nască noaptea. Alte medicamente pot ajuta viitoarea mamă trezită din cauza contracțiilor, persoana anxioasă care se trezește în fiecare noapte la aceeași oră sau chiar pacienta care se trezește în zori, neliniștită că nu a avut timp să facă tot ce trebuia să facă.

Dormi bine spre finalul sarcinii

Plimbare liniștită și baie fierbinte

Exercițiile fizice sunt esențiale, chiar dacă activitățile excesiv de intense nu sunt recomandate. Este recomandat să faci o scurtă plimbare de 15 până la 30 de minute. Iar înainte de a merge la culcare, o baie fierbinte care să vă permită să vă relaxați, este foarte indicată.

Evitați mâncarea picantă

Jumătate dintre femeile însărcinate suferă de reflux gastric. Într-adevăr, bebelușul ocupând mai mult spațiu, uterul ridică diafragma care provoacă reflux gastric. Pentru a ameliora această senzație neplăcută, este indicat să evitați legumele crude, mâncărurile condimentate, țigările, alcoolul și îmbrăcămintea strâmtă. Homeopatia este, de asemenea, o opțiune interesantă. Nu înlocuiește un anti-acid, dar poate scădea cu adevărat aciditatea și durerile esofagiene.

Confortul și pernele pentru sarcină

Când vine vorba de confort, rămâne la latitudinea fiecărei gravide să-și găsească propriile trucuri. Unele femei dorm așezate pe una sau două perne sau pe o parte pentru a evita refluxul gastric. Altele folosesc pernele de sarcină care sunt foarte eficiente și care pot fi folosite și mai târziu pentru alăptat.