Logo Boiron
Creșă copii

Cum să pregătiți întoarcerea la creșă sau grădiniță?

Pediatrie
Este timpul pentru lectură: 5 min

Această etapă cheie poate crea rețineri din partea copilului și a părinților. Primul sfat: mai întâi, familiarizați-vă cu ideea de separare și cu locul. Al doilea sfat: cu o zi înainte și în Ziua Z, ați putea folosi homeopatia pentru calmarea anxietății.

Ziua cea mare a venit.

Copilul tău va părăsi sânul familiei și va intra în colectivitate, un pas cheie care poate fi dificil pentru micuț și părinți.

Scenariul 1: copilul este stresat

Dacă unitatea de învățământ permite, faceți un tur al creșei/grădiniței. Acest lucru îi va permite copilului dumneavoastră să se familiarizeze cu locul și să vadă alți copii evoluând în acest nou spațiu. Cu câteva zile înainte de începerea anului școlar, descrie-i zilele sale viitoare fără a exagera, ar putea fi dezamăgit.

Copiii înapoi la școală

Homeopatie pentru a calma anxietatea copiilor

Prevenția este cel mai bun tratament. Este necesar să observați modul în care copilul trăiește această perioadă deoarece sentimentele primează pentru un tratament pe măsură. În preventiv și în curativ, există diferite sușe homeopatice care corespund diferitelor tipuri de comportament: copilul care nu vrea să fie dezlipit de mama sa, cel care suferă de sentimentul de abandon și nu se adaptează, copilul agresiv, care își zgârie prietenii sau chiar copilul care suspină sau cască toată ziua.

Cereți sfatul medicului pentru a vă recomanda tratamentul potrivit pentru simptomele copilului dumneavoastră.

Ziua Z

Treziți-vă mai devreme pentru a preveni stresul inutil. La școală, încurajați-l pe cel mic să exploreze sala de clasă, nu stați prea mult cu el, îmbrățișați-l și plecați.

Scenariul 2: tu ești cel stresat

Integrarea la creșă sau vizitarea grădiniței te va liniști în legătură cu locul în care copilul își va petrece zilele. Dacă nu are prieteni? Dacă nu mănâncă nimic la cantină? Multe întrebări te invadează.

 Înapoi la școală părinții stresați

Homeopatia, pentru a ajuta părinții în dificultate

În fața acestei situații complicate, o persoană anxioasă ar putea să apeleze la homeopatie. Și chiar dacă urmați un alt tratament, nu vă faceți griji, homeopatia poate fi complementară tratamentului și nu provoacă nicio interferență. Unul dintre avantajele homeopatiei este că se adaptează pacientului și firii sale. Un profesionist din domeniul sănătății, care este expert în homeopatie, este capabil să găsească medicamentul potrivit pentru o persoană anxioasă pentru că există diverse moduri de a-și exprima anxietatea: poate fi o persoană căreia îi place ordinea, se trezește noaptea și îi este frică de întuneric, care se teme de o nenorocire, simte o anxietate de anticipare sau chiar se simte copleșit și panicat. Pentru toate aceste profiluri, homeopatia ar putea oferi o soluție eficientă pe măsură.

Ziua Z

Chiar dacă despărțirea de copil este dificilă și se agață de tine, ia-ți repede la revedere și încearcă să nu-i arăți că și tu ești emoționat, uneori chiar până la lacrimi. În câteva ore, va fi încântat să-ți povestească despre noii săi prieteni.