Logo Boiron
douleurs au dos solutions homéopathie

Cum ai putea calma durerile de spate?

Traumatologie
Este timpul pentru lectură: 4 min

Cum ai putea să ameliorezi durerile de spate? Preveniți prin adoptarea mișcărilor corecte și ameliorați durerea fără riscuri, folosind o alternativă terapeutică precum homeopatia.

Dureri de spate

«Greutate în spate»

Lombalgii, sciatică, lumbago sau dureri de spate sunt, în zilele noastre, destul de frecvente. Patologii de origine articulară, musculară sau nervoasă și un nou motiv pentru a merge la un consult medical. Dacă pacientul suferă de lumbago recurent sau de sciatică paralizantă, medicul va elimina mai întâi suspiciunea de hernie de disc printr-o tomografie sau un RMN, iar tratamentul va fi adesea chirurgical. Dar, în multe cazuri, durerile de spate și lombare pot fi legate de probleme musculare, deoarece am adoptat poziții proaste în mod repetat. Acesta este în special cazul persoanelor care stau toată ziua în fața unui computer.

Ameliorarea durerii

Persoanele care suferă de dureri de spate au tendința de a consuma prea multe analgezice și antiinflamatoare. În acest context, homeopatia ar putea fi o alternativă potrivită: nu are efecte secundare și nici toxicitate chimică. Ar putea contribui la refacerea țesuturilor afectate de inflamație. De îndată ce apar primele simptome, homeopatia ar putea ameliora durerea deoarece, în general, un osteopat sau un kinetoterapeut preferă să nu intervină imediat. Există un arsenal homeopatic capabil să trateze anumite simptome dacă acționezi foarte devreme.

Aceste medicamente ar putea fi utile în caz de criză sau în caz de durere cronică, tratând fie  durerea care se agravează la mișcare sau, dimpotrivă, durerea care se diminuează de îndată ce te miști. Se poate reduce stresul care declanșează durerile de spate sau pot fi ameliorate durerile de spate din timpul menstruației. În paralel cu tratamentul homeopatic, mișcarea ajută foarte mult.

Dureri de spate

Fă mișcare pentru a te proteja

Evitarea durerilor de spate nu este atât de complicată dacă urmezi un anumit stil de viață. Trebuie să adopți mișcările potrivite, cum ar fi să te ghemuiești mai degrabă decât să te apleci înainte când ridici ceva. Stilul nostru de viață sedentar tinde să ne facă rău, așa că trebuie să ne întărim și mușchii spatelui și abdominali, cu ajutorul unor mișcări învățate cu un antrenor sportiv, de exemplu. Este imperativ să nu rămâi în aceeași poziție prea mult timp. La birou, ne asigurăm că partea superioară a computerului este plasată la nivelul ochilor și facem pauze regulate pentru a ne întinde corect. Când suntem în mașină, ne oprim la fiecare două ore pentru a face mișcare. Amintiți-vă, sedentarismul este inamicul spatelui.

Cereți sfatul medicului sau farmacistului care vă pot consilia.