Logo Boiron
Reducere curbaturilor

4 lucruri de făcut pentru a reduce curbaturile

Traumatologie
Este timpul pentru lectură: 5 min

Doriți să începeți sau să reluați alergatul, tenisul sau chiar sportul la sală? Iată câteva sfaturi.

Încălzire

Încălzire

Orice sport ați practica, este foarte important să vă încălziți înainte de a începe o sesiune: faceți puțin jogging, faceți flexii, extensii... Acest lucru permite mușchilor să lucreze progresiv și să deveniți mai puternici. Dacă ignorăm încălzirea, înaintea unui maraton de exemplu, contractura gambei este garantată. Când alergați, începeți cu o plimbare activă, cu aproximativ 7 km/h. Și dacă trebuie să jucați tenis, alergați și faceți o serie de mișcări pe loc timp de cinci minute.

Hidratare

Hidratare

Este absolut necesar să aveți mereu o sticlă de apă și să luați înghițituri mici la fiecare 10 minute. Acest lucru previne supraîncălzirea mușchilor. Beți multă apă mai ales după o ședință de sport. În plus, nu consumați alcool înainte de a face mișcare, deoarece acidifică organismul și favorizează durerile musculare.

Stretching

Exerciții de întindere a mușchilor (stretching)

Contrar a ceea ce credem, nu trebuie să vă întindeți mușchii excesiv imediat după antrenament. În funcție de intensitatea efortului, creăm microleziuni la nivelul mușchilor, iar prin întindere excesivă îi mărim și riscăm să ne accidentăm. Așa că trebuie să întindeți încet fiecare grup de mușchi timp de 20 de secunde. Iar seara să plănuiți o sesiune mai lungă de 15 minute. Acest lucru împiedică contractarea mușchilor și este foarte bine pentru articulații.

Masaj

Masaj

Se întâmplă ca mușchii să fie puțin contractați după sport. Masați cele mai sensibile zone cu o cremă pe bază de plante de arnica, pentru a vă simți bine și mai relaxați după sport.