Logo Boiron
 ameliorează eczema copil Boiron

Ce pot face pentru a trata eczema copilului meu?

Pediatrie
Este timpul pentru lectură: 4 min

Frecventă la copii, eczema este o inflamație cronică a pielii sub formă de mici coșuri, bășici, roșeață... Simptomele și cauzele sale pot fi multiple, iar homeopatia se axează pe îngrijirea lor cu ajutorul unui tratament personalizat.

Eczema la copii

Fără a dori să facem un joc de cuvinte nepotrivit, eczema este o adevărată ciumă pentru copiii care suferă de ea.

Când este vorba de tratarea bolilor de piele, homeopatia este foarte utilă și eficientă în cazul eczemei, dar și al crustei de lapte și al eritemului de scutec la sugari, al impetigoului și chiar al varicelei. Este o terapeutică adaptată care poate nu numai să trateze puseurile inflamatorii, ci și să reducă frecvența și intensitatea acestora printr-un tratament preventiv. Deoarece nu au efecte secundare, medicamentele homeopatice sunt sigure pentru copii, chiar și pentru sugari.

 Tratamentul eczemei la copii

Eczema, o boală progresivă

Această inflamație cronică a pielii apare adesea în primul an de viață al unui copil mic. Această „eczemă atopică” sau „eczema sugarului” este cea mai frecventă formă, care evoluează lent la fiecare puseu periodic. Dacă eczema se prezintă sub forma unor coșuri mici, erupțiile cutanate pot avea și aspect de vezicule, roșeață, pot fi umede sau cu scuame (uscăciune extremă) însoțite de mâncărimi. Cauzele eczemei variază și pot fi determinate de un teren familial alergic, sau de o alergie de contact la anumite produse. Puseurile se pot datora și stresului.

Homeopatia, un tratament pe măsură

Fie că este vorba de vezicule transparente cu mâncărimi care se calmează prin aplicații calde, de vezicule asemănătoare arsurilor cu tendința de a se infecta, de o secreție groasă care se usucă și formează cruste la nivelul pliurilor (în spatele urechilor, pleoape, gură, coate, picioare), homeopatia ar putea să ofere o ameliorare. În toate cazurile, nu ezitați niciodată să cereți sfatul unui farmacist sau al unui medic pentru a găsi tratamentul adecvat care vă va liniști copilul.