Logo Boiron
raisons soigner homéopathie

6 motive pentru a te trata cu homeopatie

Viața de zi cu zi
Este timpul pentru lectură: 6 min

Profesionistul din domeniul sănătății care practică homeopatie are grijă de pacient în ansamblu, analizându-i viața de zi cu zi, obiceiurile și mediul în care trăiește, înainte de a-i prescrie un tratament personalizat.

O terapeutică special adaptată pacientului

Abordarea medicului homeopat este identică cu cea a oricărui medic: efectuează anamneza și un examen clinic și prescrie uneori analize suplimentare pentru stabilirea unui diagnostic. Abordarea particulară a homeopatiei se bazează pe o interogare mai precisă și o observare mai detaliată a pacientului în timpul consultației. Obiectivul este acela de a determina și preciza simptomele manifestate pentru a înțelege cum se manifestă boala. Scopul medicului este de a elibera o rețetă care să țină cont de răspunsurile pacientului. Medicul homeopat nu tratează o boală, el tratează un pacient. Cu medicamentele homeopatice, tratamentul este cu adevărat personalizat.

Medicamente adaptate copiilor și femeilor însărcinate

Femeile însărcinate și copiii de la o vârstă fragedă pot urma fără pericol un tratament homeopatic. Singurul risc este să nu luați medicamentul potrivit și astfel să nu obțineți niciun rezultat. La fel ca medicina convențională, medicul poate avea dificultăți în a găsi medicamentul potrivit în primă fază. Prin urmare, pacientul trebuie revăzut pentru a reevalua situația, mai ales când este vorba de patologii acute.

Tratamente complementare medicamentelor convenționale

Medicamentele homeopatice ar putea fi utile și eficiente complementar medicamentelor convenționale. Într-adevăr, nu există contraindicații privind administrarea concomitentă de tratamente convenționale și homeopatice. De exemplu, pentru tratarea anginei bacteriene, se prescriu de obicei antibiotice pentru tratarea infecției, dar în plus se pot prescrie și medicamente homeopatice pentru ameliorarea durerii în special.

Homeopatie Boiron

Soluții pentru prevenirea, ameliorarea și vindecarea bolilor acute și cronice

Homeopatia ar putea fi utilă în atenuarea simptomelor multor boli acute, precum tulburări ORL, tuse, răceli, amigdalite, alergii, menstruație dureroasă, curbaturi, cucuie. Homeopatia este recomandată și pentru tratarea bolilor cronice, precum anxietatea, herpesul, tulburările venoase, tulburările musculo-scheletice. Homeopatia ar putea fi, de asemenea, foarte utilă în ameliorarea efectelor secundare ale tratamentelor împotriva cancerului, precum greața, însoțirea stresului asociat cu anunțarea bolii sau chiar pregătirea pentru intervenție chirurgicală. Are de asemenea și o acțiune preventivă. Pentru a face acest lucru, medicul va apela la ceea ce se numește tratament de teren pentru a limita frecvența și intensitatea episoadelor acute care afectează viața pacienților. Cu ajutorul tratamentului homeopatic, organismul se va putea apăra mai bine împotriva viitoarelor atacuri virale. Pentru aceasta, nu ezitați să cereți sfatul medicului dumneavoastră homeopat care va găsi tratamentul homeopatic cel mai potrivit bolii și simptomelor manifestate.

Granule homeopatice, ușor și practic de administrat

Pentru a respecta tratamentul prescris, nimic nu poate fi mai simplu: trebuie doar să ai tubul cu tine pentru a lua granulele la ora indicată de medicul curant. Un alt beneficiu pentru copiii care sunt reticenți în a lua medicamente este că granulele au un gust plăcut și se pot topi în apă.

Medicamente fiabile de înaltă calitate

Medicamentele homeopatice sunt fiabile și fabricate conform unui proces de securitate care implică controale riguroase ale calității materiilor prime și fabricarea tradițională combinată cu înaltă tehnologie. Sunt prescrise și recomandate de profesioniștii din domeniul sănătății (medici, farmaciști) care au fost instruiți în această terapeutică.