Logo Boiron
 Cum să scapi de atacurile de astm

Cum să ameliorezi crizele de astm?

ORL
Este timpul pentru lectură: 7 min

Astmul este o boală cronică, ale cărei atacuri pot fi ameliorate prin utilizarea unui bronhodilatator care asigură o respirație mai bună. S-ar putea asocia un tratament homeopatic individualizat, fără risc de interacțiune medicamentoasă.

Ce este astmul?

Astmul este o boală cronică care se manifestă prin crize. Fiecare dintre ele este de fapt un spasm al bronhiilor care face ca diametrul lor să scadă. Acest lucru provoacă dificultăți în respirație, în special atunci când expirați.

Cum să faci diferența dintre o criză de astm și bronșită?

Acest lucru nu este întotdeauna evident, deoarece ambele cauzează dificultăți de respirație. Dar bronșita este o inflamație a bronhiilor, legată de un virus. Acestea se încarcă cu mucus, se micșorează și toate acestea provoacă dificultăți de respirație, agravate de tuse. Bronșita este o infecție virală, în timp ce astmul este adesea cauzat de alergii la polen sau poluare. Poate fi declanșată și de efort, frig, umiditate, apariția menstruației la unele femei, ca să nu mai vorbim de stres.

Ce tratament este prescris pentru o criză?

O persoană cu astm ar trebui să poarte întotdeauna cu ea un bronhodilatator. În momentul crizei, inhalarea va permite bronhiilor să se deschidă pentru o mai bună respirație.

Crise d'asthme Boiron

Care este locul homeopatiei în timpul unei crize?

Homeopatia poate fi combinată cu tratamentul convențional, ca o completare, pentru a scurta o criză de astm. Nu există absolut niciun risc de interacțiuni medicamentoase. Medicamentele homeopatice vor fi diferite în funcție de simptomele manifestate (de exemplu, trezirea noaptea cu o tuse oarecum răgușită), în funcție de momentul în care începe criza de astm (la culcare sau la miezul nopții).

Ce se întâmplă dacă astmul este cauzat de stres?

Din nou, homeopatia ar putea oferi diferite medicamente de luat în funcție de tipul de stres. Se poate manifesta ca o excitare, anxietate paralizantă sau poate rezulta dintr-un sentiment de devalorizare. În orice caz, este indicat să luați granulele din oră în oră până când simptomele se diminuează, neexistând pericolul de supradozaj.

Ce poate face homeopatia pentru astmul cauzat de o alergie?

În primul rând, trebuie să consultați un medic pentru a găsi alergenul responsabil și pentru a începe un tratament homeopatic. Tratamentul poate ameliora, printre altele, simptomele unei persoane sensibile la polen sau praf de casă.

Poate homeopatia acționa și aupra altor factori?

Absolut. Homeopatia ar putea fi utilă în ameliorarea crizelor cauzate de frig sau umiditate. Poate funcționa chiar și dacă astmul apare înainte de menstruație.

Există tratamente de fond pentru ameliorarea astmului?

Da. Cel mai bine este să consultați un medic specializat în homeopatie pentru a găsi medicamentul potrivit. Tratamentul homeopatic va fi adaptat pacientului, în funcție de simptomele manifestate, istoricul medical și familial al acestuia.

Prin urmare, homeopatia este utilă în ameliorarea crizelor de astm. Contactați farmacistul sau medicul care vor putea găsi tratamentul potrivit și adaptat simptomelor manifestate.

Ce trebuie făcut pentru a evita o criză de astm?

Chiar dacă temperaturile sunt foarte scăzute, trebuie să aerisiți casa în fiecare dimineață timp de cel puțin cincisprezece minute. De asemenea, este necesar să scuturați păturile, să spălați cuverturile și pernele în mod regulat. Folosiți o mască de protecție atunci când tundeți gazonul, apoi faceți duș și schimbați-vă hainele pentru a elimina toate reziduurile.