Homeopatia: instrucţiuni de folosire

De ce unele medicamente nu au nicio indicaţie terapeutică sau posologie sau instrucţiuni de utilizare ?

În homeopatie, există două familii de medicamente.

  • Unele medicamente homeopatice nu poartă nicio indicație terapeutică sau posologie sau instrucțiuni de utilizare. Motivul? În homeopatie, același medicament poate trata diferite boli (tulburări digestive și insomnie, de exemplu) și aceeaşi afecţiune (răceala) poate fi tratată cu medicamente diferite, selectate în funcţie de pacient. Este responsabilitatea profesionistului din domeniul sănătăţii de a determina care medicamente trebuie luate şi cum.

Aceste medicamente fără indicație terapeutică se prezintă adesea sub formă de granule în tuburi și globule în doze (formele tradiţionale ale homeopatiei) și sunt desemnate prin denumirea lor în limba latină.

  • Alte medicamente homeopatice prezintă o indicație terapeutică. Compoziţia lor (o combinație de mai multe medicamente, de cele mai multe ori), a fost dezvoltată pentru a trata o anumită problemă: răceală, tuse, bufeuri de căldură, etc. Raportându-se la prospect sau la ambalaj, pacientul este capabil să știe în ce caz să ia medicamentul.
Aceste medicamente se prezintă sub formă de granule în tuburi, de globule în doze, dar şi sub formă de comprimate, geluri, unguente, siropuri, picături pentru ochi... Ele nu poartă o denumire în limba latină, ci un nume de marcă înregistrată atașat laboratorului care le deține.