Logo Boiron
 homeopatie sarcina călătorii

Sfaturi pentru a călători în mod liniștit în timpul sarcinii

Sarcina
Este timpul pentru lectură: 6 min

Cel mai bine este să călătoriți între a patra și a șaptea lună de sarcină, către o destinație care nu necesită vaccinuri sau tratament anti-malarie. Pentru afecțiunile minore, nu uitați să luați o trusă de medicamente homeopatice.

Călătoriți în siguranță în timpul sarcinii

Sarcina poate face ca femeile să fie mai fragile. Pentru a pleca liniștită într-o călătorie, trebuie să urmați recomandările doctorului ginecolog.

Stabiliți momentul ideal pentru a pleca

Dacă puteți, plecați între a patra și a șaptea lună. În timpul primului trimestru, există un risc de avort spontan la toate femeile, care nu este deloc legat de călătorie. După șapte luni de sarcină, călătoriile lungi pot provoca contracții. Spitalizarea la mii de kilometri de casă poate provoca un stres important, de care viitoarea mamă nu are nevoie.

 călătorie sarcină

Alegeți-vă cu grijă destinația

Rețineți că în unele țări este necesară vaccinarea. Or, vaccinul agită întotdeauna organismul, așa că nu este recomandat femeilor însărcinate. Cel mai bine este să evitați destinațiile în care vaccinarea, cum ar fi cea împotriva febrei galbene, este obligatorie. Și la fel de bine ați putea să nu mergeți în țările în care trebuie să luați medicamente împotriva malariei, care sunt interzise în timpul sarcinii.

Consultați-vă medicul

Înainte de a vă face bagajele, ar fi bine să vă vizitați ginecologul pentru a vă asigura că totul este în regulă. Unele companii aeriene solicită, de altfel,  un certificat medical după opt luni de sarcină. Pacientele așteaptă undă verde de la medic pentru a pleca. În momentul consultației, este posibil să nu existe nicio contraindicație. Dar, atenție, acest lucru nu înseamnă că trei zile mai târziu situația nu se va fi schimbat. Consultația nu este un certificat de garanție că nu se va întâmpla nimic.

Pregătirea trusei de prim ajutor

Atunci când ești însărcinată și bolnavă, îngrijirea ta devine complicată, deoarece majoritatea medicamentelor convenționale sunt interzise. Homeopatia ar putea oferi o opțiune sigură pentru mamă și copil, deoarece medicamentele nu au toxicitate chimică și niciun efect secundar. De asemenea, nu există niciun risc de dependență sau problemă de interacțiune cu alte tratamente medicale. Există tratamente homeopatice pentru ameliorarea și vindecarea unei game largi de patologii, de la probleme de circulație venoasă până la dureri de stomac, greață, vărsături și alte tulburări digestive*, inclusiv căderi, înțepături de insecte, rău de transport și chiar decalaj orar.

Puteți cere sfatul farmacistului dumneavoastră, care vă va putea indica dozele și posologia adecvate. În homeopatie, un simptom = un medicament!

*Atenție, însă, la problemele de diaree care, după 24 de ore, necesită un consult medical.

Urmați câteva sfaturi simple

Indiferent dacă veți călători cu avionul, trenul sau mașina, trebuie să luați o serie de măsuri de precauție. Trebuie să beți multe lichide, regulat și în cantități mici pentru a evita tromboza. Trenul rămâne cea mai bună alternativă, deoarece puteți merge cât de mult doriți și sunt puține zdruncinături. Cel mai bine este să evitați mașina, deoarece vibrațiile pot provoca contracții. Dacă nu aveți de ales, amintiți-vă să faceți pauze la fiecare două ore pentru a vă plimba și a vă întinde. Când zburați cu avionul, puteți face câțiva pași și, de ce nu, încercați să obțineți o surclasare.

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului, care vă va putea sfătui cu privire la medicamentul potrivit.