Logo Boiron
Greață, sarcină, vărsături

Cum să scapi de greață în primele luni de sarcină?

Sarcina
Este timpul pentru lectură: 4 min

Stările de greață sunt inevitabile pentru o femeie însărcinată.

Greață

Cauzele stărilor de greață

Pentru unele femei, bucuria sarcinii poate fi afectată de un prim trimestru cu stări de greață frecvente. Neplăcută și rar periculoasă, această problemă este de fapt legată de ficat care asimilează mai mult sau mai puțin bine hormonii. Unele femei vor avea stări de greață mai des pentru că au o sensibilitate digestivă mai mare. Nu trebuie luată în considerare concepția greșită că stările de greață înseamnă așteptarea unui băiat.

Evitați alimentele acide, renunțați la tutun

Pentru a evita refluxul, este mai bine să evitați alimentele acide (lămâie, roșii, pepeni) și alimentele grase în general. În schimb, alegeți alimente precum pastele sau cantități mici de cartofi. În ceea ce privește băuturile, reacțiile diferă. Pentru unii, cafeaua sau ceaiul ajută la atenuarea senzației, în timp ce alții preferă băuturile răcoritoare. Cel mai important lucru este să beți apă și să aveți grijă de greutate. Dacă vă confruntați cu deshidratare, vărsături și pierdere semnificativă în greutate, consultați imediat medicul. Evitați să vă concentrați asupra disconfortului, este mai bine să vă distrageți atenția la serviciu sau în timp ce faceți o plimbare. Și renunțați la fumat pentru că agravează simptomele.

O rețetă fără efecte secundare

Unele medicamente antiemetice tradiționale (care acționează împotriva vărsăturilor) pot avea efecte secundare. Astfel, unei femei însărcinate, aceste medicamente îi sunt recomandate când stările de greață devin foarte severe sau apar chiar vărsăturile. Una dintre soluțiile recomandate pentru mamă sau făt este homeopatia. Tratamentul este prescris pe baza unor simptome specifice care diferă de la o femeie la alta. Dacă, de exemplu, există sensibilități digestive și hepatice, tratamentul homeopatic poate calma grețurile matinale și senzația de stomac gol.

Pentru femeile care au obținut sarcina prin FIV sau care sunt însărcinate cu gemeni, medicina homeopată poate ajuta la reducerea efectelor secundare legate de această hipersecreție hormonală.

Homeopatia poate oferi o ameliorare și dacă ai în mod constant senzația neplăcută că ai mâncat prea mult și doar vărsăturile îți oferă alinare, sau dacă ești foarte sensibil la mirosuri.

Este recomandată și celor a căror greață este agravată de mișcare.

Nu ezitați să cereți sfatul medicului sau farmacistului cu privire la cel mai potrivit tratament homeopatic.