Cum se gestionează crizele de angoasă cu homeopatie?
O criză de angoasă sau un atac de panică se caracterizează printr-o teamă bruscă și intensă care duce la un sentiment de suferință fizică și psihologică. Ea poate apărea în urma unui eveniment sau fără un motiv real aparent. Afectează toate tipurile de persoane și poate necesita asistență medicală.
Care sunt caracteristicile unei crize de angoasă?
Criza de angoasă sau atacul de panică poate dura de la câteva minute până la trei sferturi de oră, de obicei aproximativ 30 de minute. Ea combină suferința fizică și psihologică.
La nivel psihologic:
Poate fi caracterizată printr-o teamă de a „înnebuni”, un sentiment de moarte sau catastrofă iminentă și/sau o pierdere a autocontrolului.
La nivel fizic:
Se manifestă fizic prin numeroase simptome posibile: palpitații, accelerarea ritmului cardiac, transpirație, tremurături, senzație de cedare a picioarelor, senzații de amorțeală, dificultăți de respirație sau sufocare, dureri în piept, amețeală sau slăbiciune, frisoane sau bufeuri de căldură, greață, dureri abdominale, nevoia urgentă de a urina sau diaree.
Crizele de angoasă pot fi previzibile și pot fi declanșate în urma unui eveniment de temut, a consumului de droguri sau a sevrajului. Ele pot apărea și în urma suprasolicitării sau a oboselii extreme. Frecvența lor variază foarte mult.
Deși sunt foarte inconfortabile și au ca rezultat simptome legate de organele vitale, crizele de angoasă sau atacurile de panică nu pun în pericol viața. Cu toate acestea, în funcție de contextele și condițiile în care apar, pot crea „daune colaterale” și pot afecta starea psihologică generală prin crearea unei stări permanente de angoasă între crize.
Ce trebuie să facem în timpul unui atac de panică?
Deoarece simptomele unui atac de panică implică multe organe vitale, cei predispuși la acesta se tem adesea că suferă de o problemă medicală gravă legată de inimă, plămâni sau creier. Prin urmare, este important ca un medic să diagnosticheze un atac de panică și să excludă orice afecțiune fizică, deoarece, în absența unui sfat medical, persoana poate resimți teama suplimentară de a avea o patologie care nu a fost detectată.
- Unele persoane se recuperează în urma crizelor de angoasă, adică, după o criză, sunt capabile să facă față din nou, fără panică, aceleiași situații. În cazul altora, simptomele fluctuează de-a lungul anilor.
- Alte persoane își schimbă comportamentul pentru a evita crizele de angoasă care ar putea apărea în aceleași circumstanțe ca cele pe care le-au experimentat deja. În astfel de cazuri, medicii prescriu adesea un tratament medicamentos și/sau psihoterapie, cum ar fi terapia de expunere, terapia cognitiv-comportamentală sau terapia de susținere. Adesea este necesar un control / ECG (electrocardiogramă) și un test toxicologic.
- Homeopatia ar putea fi folosită complementar, pentru a trata simptomele atacurilor de panică. În timpul consultației, medicul homeopat ia în considerare manifestările fizice și psihice ale pacientului pentru a determina tratamentul perfect adaptat la situația, antecedentele și starea generală a acestuia. Principiul însuși al homeopatiei este acela de a personaliza prescripția. Tratamentul homeopatic combină, astfel, un tratament „de fond” personalizat și un medicament „de criză” pe care pacientul îl păstrează în permanență asupra sa.