Cum să reduceți refluxul gastric la un copil?
Refluxul gastroesofagian apare frecvent la sugari. Câteva reflexe în timpul alăptării și ora de culcare pot reduce disconfortul. Un tratament homeopatic adaptat simptomelor ar putea fi, de asemenea, o soluție pentru ameliorare.
Nu vă faceți griji
Poate că nu știți asta, dar bebelușul nu este încă destul de „copt”. Refluxul sugarului este legat de imaturitate și poate continua până la vârsta la care începe să meargă. Încă nu s-a maturizat cardia, zona dintre stomac și esofag: refluxul este cauzat de presiunea din stomac care este mai mare decât cea din esofag. Un fenomen minor care poate provoca totuși disconfort la înghițire, vărsături sau sângerări din cauza iritației esofagului prin aciditate.
Consultați medicul pediatru
În primul an al copilului, consultați regulat medicul pediatru. Îi puteți vorbi despre acest lucru. Pe baza simptomelor, medicul va hotărî dacă este vorba de reflux fiziologic sau reflux patologic (o alergie la proteina din lapte de vacă, de exemplu). Există o scară a refluxului, de la bebelușul care abia regurgitează până la cel care țipă de durere imediat ce începe să bea. Pentru a verifica gradul de inflamație și ulcerație, puteți cere o măsurare a pH-ului, o sondă plasată timp de 24 de ore în esofagul inferior pentru a verifica aciditatea, sau o fibroscopie, pentru a examina roșeața și ulcerațiile.
Adoptă reflexele potrivite
Odată rezolvată problema refluxului patologic, se poate trece la laptele antiregurgitație. De asemenea, se acordă atenție suzetei pentru ca bebelușul să nu bea prea repede. Recomandarea medicilor este ca atunci când doarme, în caz de reflux, copilul să fie pe spate în poziție ușor înclinată, la 45 de grade. După hrănirea cu biberonul, mai așteptați puțin înainte de a-l culca. O altă variantă, fracționarea meselor: mai puțin si mai des.
Ai putea folosi homeopatia pentru a ameliora starea copilului
Uneori, intensitatea refluxului poate provoca un mare disconfort bebelușului. Acest lucru poate avea consecințe nutriționale și respiratorii importante. Homeopatia ar trebui să fie tratamentul de primă intenție pentru că nu există riscul de efecte secundare. Iar dacă nu este eficientă, se poate apela la tratamentul tradițional. Medicul se va baza pe examenul clinic și va întreba părinții despre comportamentul copilului mic. Tratamentul va fi adaptat copilului și va fi diferit dacă acesta are spasme stomacale, regurgitează târziu după masă sau are aciditate severă.
Pentru orice situație, consultați medicul.
Urmăriți evoluția
Monitorizarea este la fel de importantă ca tratamentul. În prima lună, informează-l pe medic și alertează-l dacă situația nu se îmbunătățește sau se înrăutățește. Acest lucru permite intervenția medicului pentru a reajusta tratamentul dacă este necesar.