Logo Boiron
Oboseala sezonieră

Cum să lupți împotriva oboselii sezoniere?

Viața de zi cu zi
Este timpul pentru lectură: 5 min

Lipsa tonusului, tulburări de somn, dificultăți de concentrare... Împotriva simptomelor oboselii sezoniere, ați putea apela la un tratament homeopatic de bază adecvat, adoptând de asemenea o alimentație echilibrată și o cură cu magneziu și vitamina B pentru a vă pregăti pentru sezonul rece.

Oboseala sezonieră

Schimbarea anotimpurilor nu înseamnă doar căderea frunzelor și scăderea temperaturii. Pentru mulți, este, de asemenea, o perioadă dificilă când energia și moralul sunt în scădere.

La câteva săptămâni de la începutul anului școlar apare și oboseala. Nu este ușor să ne readaptam la această schimbare de ritm după lunga pauză de vară. Ca să nu mai vorbim de efortul produs de corpul nostru pentru a se adapta iernii și a lupta împotriva virusurilor care se înmulțesc. Toate aceste schimbări produc un cocktail în care se instalează oboseala fizică și psihică, ducând la probleme de concentrare, lipsă de tonus, tulburări de somn și dezechilibru general.

Homeopatie, vitamina B și magneziu împotriva oboselii intelectuale

În 90% din cazuri, persoanele care merg la medic pentru sfaturi suferă de oboseală. Au un somn mai puțin odihnitor din cauza problemelor de concentrare din timpul zilei. Tratamentele homeopatice ar putea fi de mare ajutor în această situație. De asemenea, se poate recomanda o cură de magneziu pentru că adesea organismul consumă magneziu în exces. În funcție de caz, vi se poate recomanda să luați vitamina B pentru a evita oboseala intelectuală.

Oboseală sezonieră

Întăriți-vă sistemul imunitar mâncând echilibrat

Rețeta este simplă: dacă ai nevoie de energie, mănâncă echilibrat. Trebuie să consumi de toate, amidon, proteine, fructe și legume de sezon, acestea din urmă sunt pline de minerale și vitamine al căror rol este să ne întărească sistemul imunitar. Nu neglija nici carnea roșie care este bogată în fier și fă-ți plinul de magneziu, care se consumă mult din cauza stresului, așa că mănâncă ciocolată neagră, boabe de cacao și bea apă cu conținut de magneziu. Pentru a fi în formă, consumați băuturi energizante pe bază de cofeină, cum ar fi cafea, ceai (verde, alb sau negru). Nelipsite din bucătărie ar trebui să fie leguminoasele (linte, năut) și semințe oleaginoase (migdale, nuci, alune etc.). Iar pentru a evita efectele somnolenței, evitați mesele copioase și alcoolul, nu consumați alimente cu indice glicemic ridicat (cartofi, pâine albă, produse de patiserie, bomboane, cereale pentru micul dejun, prăjituri) precum și zaharurile rafinate (calorice, dar nu hrănitoare) și înlocuiți-le cu sirop de agave, miere sau zahăr de cocos. Cel mai important, nu uita să bei apă. Știai că dacă corpul tău este 1% deshidratat, îți pierzi 10% din capacitatea intelectuală?

Alte câteva sfaturi pentru a fi în formă

Este indicat să practicați o activitate fizică în mod regulat și să dormiți atunci când simțiți nevoia. De asemenea, este esențial să vă eliberați de această hiper-agitație pe care o trăim zilnic, să vă faceți timp pentru a avea grijă de dvs.

În orice caz, oboseala sezonieră nu este inevitabilă. Trebuie să o acceptăm, să ne ascultăm corpul (mâncare sănătoasă, sport...) Până la urmă, nu suntem super femei!