Michèle Boiron revine în România !

Michèle Boiron, fiica unuia dintre fondatorii Laboratoarelor BOIRON, a revenit luna aceasta în România.

Personalitate cu notorietate internaţională în domeniul farmaceutic, Michèle Boiron a revenit în România pentru a participa la o serie de conferinţe prilejuite de lansarea noului său volum „Homeopatie. Dosarele expertului: Traumatologie Generală şi Sportivă ” .

 

Schimbarea obiceiurilor este lupta zilnică a lui Michèle Boiron. Deși militantă convinsă în favoarea homeopatiei, ea a apărat întotdeauna complementaritatea cu medicina convențională, alopatia: "Acum patruzeci de ani a existat un sectarism de ambele părți", își amintește ea, "astăzi, ambele sunt propuse.’’

"Homeopatia reprezintă un avantaj suplimentar, fie singur, fie în plus față de un tratament alopatic, în arsenalul terapeutic cu medicamente eficiente şi fără efecte secundare cunoscute, cum ar fi o altă culoare pe paleta unui pictor! " crede dna. Michèle Boiron.

Tratamentele homeopatice se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul românilor.

În mod firesc, Homeopatia a depăşit barierele care o despărțeau de medicina alopată şi a câştigat încrederea atât a pacienţilor cât şi a profesioniştilor din domeniul sănătății. Graniţa dintre cele două ramuri medicale a devenit permeabilă, pentru că locul homeopatiei este în cadrul medicinei, şi nu “alături” sau “în afara” ei.

Ocupând locul care i se cuvine, Homeopatia a intrat astfel în arsenalul terapeutic al medicului şi al farmacistului. 

Michèle Boiron preferă să vorbească și despre strategie: "Viitorul trece prin formarea medicilor, farmaciștilor și asistenților medicali” dar şi a publicului larg.

 

Pentru volumul al 6-lea al colecției „Homeopatie. Dosarele Expertului” a fost aleasă de către Dna. Farmacist Michèle Boiron tema Traumatologiei. Este prezentă în toate etapele vieții și, în numeroase cazuri, homeopatia este folosită ca primă intenţie cu rezultate excelente.

„Într-adevăr, medicamentele homeopatice, eficiente și fără efecte adverse, sunt aliate de prim plan în diversele traumatisme întâlnite, la copil, desigur, dar și la sportivi, vârstnici, pe scurt la toată lumea.

În farmacie, suntem deseori solicitați în legătură cu traumatismele acute și ne vom limita, de altfel, la aceste cazuri atunci când suntem în faţa clienţilor. Am dorit să vă împărtășim experiența noastră în acest domeniu, tocmai pentru a facilita consilierea dumneavoastră zilnică. Am solicitat asistența unui medic homeopat, profesor la CEDH (Centre d’Enseignement et du Développement de l’Homéopathie, Franța), care formează medici, doctorul Franck Choffrut. Contribuția lui, esențială, aduce elementele de fiziologie indispensabile pentru cunoștinţele noastre.

Colaborarea dintre medic și farmacist este un atu în practica profesională, în beneficiul pacienților. Acesta este scopul principal în calitate de farmaciști de oficină, cel dintâi consilier în domeniul sănătății.” - Michèle Boiron

Laboratoarele BOIRON participă la această acţiune de fond, fiind mereu alături de farmacişti cât şi de public, creând pentru ei şi cu ei, un suport în consiliere, vânzare, formări profesionale ad hoc etc.

 

Astăzi, în lume, aproximativ 400.000 de specialişti în sănătate (medici) utilizează homeopatia în practica lor zilnică.

Aceasta aduce profesioniștilor din domeniul sănătății soluții concrete în varii domenii: ORL, ginecologie, pediatrie, dermatologie, etc. Sunt numeroşi cei care le folosesc: medicii (medici generaliști și specialiști), stomatologii, medicii veterinari.